Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

Irish Champions Weekend koşuları geride kaldı

İrlanda'da birbirinden başarılı safkanları bir araya getiren Irish Champions Weekend kapsamındaki koşular 9 Eylül Cumartesi günü Leopardstown, 10 Eylül Pazar günü ise Curragh Hipodromu'nda düzenlendi.

Cumartesi günü gerçekleştirilen ve sezonun önemli koşularından olan G1 Irish Champion Stakes'i bu yıl Coolmore Ekürisi'nin sahibi olduğu, Aidan O'Brien'ın antrene ettiği Auguste Rodin (Deep Impact - Rhododendron / Galileo) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı.

G1 Irish Champion Stakes'i izlemek için tıklayınız.

2 yaşlı olarak G1 Vertem Futurity Trophy'i kazanan Auguste Rodin, bu yıl da G1 Epsom ve Irish Derby'den zaferle ayrılmıştı. G1 Irish Champion Stakes ile birlikte kariyerinin 9. startında 6. birinciliğine imza attı.

Aynı gün Leopardstown'da düzenlenen günün bir diğer Grup 1 yarışı Matron Stakes'i ise Dermot Weld'in antrene ettiği favori safkan Tahiyra (Siyouni - Tarana / Cape Cross) jokeyi Chris Hayes ile kazanmayı başardı.

G1 Matron Stakes'i izlemek için tıklayınız.

Yarış hayatının 6. startı için piste çıkan Tahiyra, 4. Grup 1 zaferine ulaşırken toplamda ise 5. galibiyetini hanesine yazdırdı. Tahiyra ilk ve tek mağlubiyetini ülkemizdeki karşılığı Dişi Tay Deneme olan İngiltere'deki 1000 Guineas'de Mawj'a az farkla mağlup olarak almıştı. 

10 Eylül Pazar günü İrlanda'da koşu heyecanının yaşandığı Curragh'da günün ilk Grup 1 mücadelesi ise Flying Five Stakes oldu. 1000 metre çim pistteki sürat yarışını Ken J Condon'un antrene ettiği Moss Tucker (Excelebration - Rare Symphony / Pastoral Pursuits) jokeyi William J. Lee ile kazanmayı başardı.

5 yaşındaki iğdiş safkan Moss Tucker, kariyerinin 30. Startında ilk Grup 1 zaferine bu koşuyla birlikte ulaştı. Safkan son olarak 12 Ağustos günü yine Curragh'da katıldığı G2 Phoenix Sprint Stakes'i kazanma başarısı göstermişti. 

Curragh'da 2 yaşlı taylar için sezonun önemli koşularından G1 Moyglare Stud Stakes ve G1 National Stakes de Irish Champions Weekend kapsamında koşuldu. Dişi tayların katıldığı Moyglare Stud Stakes'te kazanan Karl Burke'nin antrene ettiği, Daniel Tudhope ile piste çıkan Fallen Angel (Too Darn Hot - Agnes Stewart / Lawman) oldu.

G1 Moyglare Stud Stakes'i izlemek için tıklayınız.

26 Mayıs günü Haydock'ta kazandığı koşuyla yarış hayatına başlayan Fallen Angel, 4. startında ilk Grup 1 zaferini hanesine yazdırırken toplamda ise 3. birinciliğini elde etti. 2 yaşındaki dişi tay ilk ve tek mağlubiyetini ise 27 Temmuz günü Sandown'da Listed koşuda Shuwari'nin ardında ikinci olarak almıştı.

Bu yıl 4 tayın start aldığı G1 National Stakes'i ise Aidan O'Brien'ın antrene ettiği Henry Longfellow (Dubawi - Minding / Galileo) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı.

G1 National Stakes'I izlemek için tıklayınız.

22 Temmuz ve 19 Ağustos günü Curragh'da katıldığı ilk iki startından birincilikle ayrılan Henry Longfellow, G1 National Stakes ile birlikte geçilmezliğini sürdürüp 3'te 3 yapmış oldu.

İrlanda'da günün son G1 yarışı olan, klasik koşulardan G1 Irish St. Leger Stakes'te ise bu yıl Roger Varian'ın antrene ettiği Eldar Eldarov (Dubawi - All At Sea / Sea The Stars) jokeyi David Egan ile birinciliğe ulaştı.

G1 Irish St. Leger Stakes'i izlemek için tıklayınız.

Geçen yıl G1 St Leger Stakes'te zafere ulaşan 4 yaşındaki Eldar Eldarov, G1 Irish St Leger ile birlikte kariyerinin 10. startında 5. galibiyetini elde etti.

Efsane kısrak Beholder'ın kızı G1 koşuda zafere kolay ulaştı 

4 yıl üst üste Eclipse ödülü alarak tarihe geçen efsane kısrak Beholder'ın Bolt d'Oro'dan olan 2 yaşındaki kızı Tamara (Bold d'Oro - Beholder / Henny Hughes) 1400 metre kum pistte katıldığı G1 Del Mar Debutante Stakes'i Mike Smith idaresinde zorlanmadan kazandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Tıpkı Beholder'da olduğu gibi Spendthrift Harası'nın sahibi olduğu, Richard Mandella'nın antrene ettiği Tamara, kariyerine 19 Ağustos günü Del Mar'da kazanarak başlamıştı. Etkileyici performansıyla ikinci startında G1 koşu galibiyetini hanesine yazdıran dişi tay geçilmezliğini de korumuş oldu.

Prix de l'Arc de Triomphe öncesi son prova yarışları gerçekleştirildi

1 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan G1 Prix de l'Arc de Triomphe öncesi önemli prova koşuları bu yıl 10 Eylül Pazar günü Fransa'nın ParisLongchamp Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

3+ yaşlı kısrakları bir araya getiren G1 Prix Vermeille'i bu yıl Aidan O'Brien'ın antrene ettiği Warm Heart, jokeyi James Doyle ile kazanmayı başardı.

G1 Prix Vermeille'i izlemek için tıklayınız.

Son startında İngiltere-York'ta G1 Yorkshire Oaks'tan zaferle ayrılan 3 yaşındaki Warm Heart, üst üste 2. Grup 1 zaferini hanesine yazdırmış oldu.

2400 metre çim pistte düzenlenen Arc provalarından G2 Prix Foy'u Andre Fabre'nin antrene ettiği Place Du Carrousel (Lope De Vega - Traffic Jam / Duke of Marmalade) jokeyi Mickael Barzalona ile kazanırken, G2 Prix Niel'de ise Sarah Steinberg'in antrene ettiği Fantastic Moon (Sea The Moon - Frangipani / Jukebox Jury) jokeyi Rene Piechulek ile birinciliğe uzandı.

G2 Prix Foy'u izlemek için tıklayınız.

G2 Prix Niel'i izlemek için tıklayınız.

shkmqbxoyelpkxvuprImqfa3.jpg

ohbtlkb7od2eqsgIjpsyiv3z.jpg

qztmfa2rplbshovic7ry8usq.jpg

34jyy1hz5f790p6boqlixxdj.jpg

7kv1ofru5mjseitgraqs4pnh.jpg

l6gppjtzfI82ukixxb3noya0.jpg

vod8dings5vh9o2muz7rnksx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.