Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

G1 St. Leger Stakes’i Eldar Eldarov kazandı

İngiltere’de 1000-2000 Guineas, Oaks ve Derby’den sonra sezonun son klasik yarışı olan ve ilki 1776 yılında koşulan St. Leger Stakes bu yıl 11 Eylül Pazar günü Doncaster Hipodromu’nda koşuldu. Bu yılki klasik koşuda adını tarihe yazdıran isim ise  Roger Varian’ın antrene ettiği, jokey David Egan ile koşuya katılan Eldar Eldarov (Dubawi – All At Sea / Sea The Stars) isimli tay oldu.

G1 St. Leger Stakes’i izlemek için tıklayınız.

Çim pistte yaklaşık 2900 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen klasik koşuya bu yıl 3 yaşlı 9 tay katıldı. Koşuda ikinciliği Haskoy (Golden Horn – Natavia / Nathaniel) elde ederken, New London (Dubawi  - Bright Beacon / Manduro) üçüncü, Giavellotto (Mastercraftsman – Gerika / Galileo) ise dördüncü oldu.

2 yaşlılığında yalnızca İngiltere’de 1 kez start alan ve kazanan Eldar Eldarov, bu yıl Mayıs ayında Newcastle’da sentetik kum pistte katıldığı koşuyu kazanarak sezona başladı. 15 Haziran’da Royal Ascot kapsamında katıldığı G2 Queen’s Vase’dan da birincilikle ayrılan tay, son olarak 14 Temmuz günü Fransa-ParisLongchamp’te katıldığı G1 Grand Prix de Paris’te dördüncü olarak ilk ve tek mağlubiyetini almıştı. G1 St Leger Stakes ile birlikte Eldar Eldarov, kariyerinin 4. startında 3. birinciliğine ulaştı.

Irish Champions Weekend koşuları geride kaldı

İrlanda’da birbirinden başarılı safkanları bir araya getiren Irish Champions Weekend kapsamındaki koşular 10 Eylül Cumartesi günü Leopardstown, 11 Eylül Pazar günü ise Curragh Hipodromu’nda düzenlendi.

Cumartesi günü gerçekleştirilen ve sezonun önemli koşularından olan G1 Irish Champion Stakes’i bu yıl Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Luxembourg (Camelot – Attire / Danehill Dancer) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı.

G1 Irish Champion Stakes’i izlemek için tıklayınız.

2 yaşlı olarak G1 Vertem Futurity Trophy’i kazanan Luxembourg, G1 Irish Champion Stakes ile birlikte kariyerinin 6. startında 5. birinciliğine imza attı.

Aynı gün Leopardstown’da düzenlenen günün bir diğer Grup 1 yarışı Matron Stakes’i ise koşuda startla birlikte liderliği alan ve bu liderliği potoya kadar koruyan Paddy Twomey’in antrene ettiği Pearls Galore (Invincible Spirit – Pearl Banks / Pivotal) jokeyi Billy Lee ile kazanmayı başardı.

G1 Matron Stakes’i izlemek için tıklayınız.

Yarış hayatının 17. startında ilk kez yanak peluşu takısı kullanan Pearls Galore, ilk Grup 1 zaferini de hanesine yazdırmış oldu. 5 yaşındaki kısrak toplamda ise 7. birinciliğine ulaştı.

11 Eylül Pazar günü İrlanda’da koşu heyecanının yaşandığı Curragh’da günün ilk Grup 1 mücadelesi ise Flying Five Stakes oldu. 1000 metre çim pistteki sürat yarışını John Quinn’in antrene ettiği Highfield Princess (Night of Thunder – Pure Illusion / Danehill) jokeyi Jason Hart ile kazanmayı başardı.

G1 Flying Five Stakes’i izlemek için tıklayınız.

7 Ağustos’ta Fransa’da G1 Prix Maurice de Gheest, 19 Ağustos’ta ise İngiltere’de G1 Nunthorpe Stakes’i kazanan Highfield Princess, yükselen form grafiğini bu kez İrlanda’ya taşıyıp G1 Flying Five Stakes’ten birincilikle ayrıldı. Son 6 yarışında 3’ü G1, 1’i ise G2 olmak üzere 5 birincilik elde eden 5 yaşındaki kısrak toplamda ise 12. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Curragh’da 2 yaşlı taylar için sezonun önemli koşularından G1 Moyglare Stud Stakes ve G1 National Stakes de Irish Champions Weekend kapsamında koşuldu. Dişi tayların katıldığı Moyglare Stud Stakes’te kazanan Dermot Weld’in antrene ettiği, Chris Hayes ile piste çıkan Tahiyra (Siyouni – Tarana / Cape Cross) oldu.

G1 Moyglare Stud Stakes’i izlemek için tıklayınız.

26 Temmuz günü Galway’de kolay kazandığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan Tarnawa’nın kardeşi Tahiyra, ikinci startında G1 koşuyu kazanarak 2’de 2 yaptı ve önemli bir başarıya imza attı.

Bu yıl 6 erkek tayın start aldığı G1 National Stakes’i ise Joseph O’Brien’ın antrene ettiği Al Riffa (Wootton Bassett – Love On My Mind / Galileo) jokeyi Dylan McMonagle ile kazanmayı başardı.

G1 National Stakes’I izlemek için tıklayınız.

16 Temmuz günü kariyerine Curragh’da başlayan ve aynı pistte 6 Ağustos günü Maiden’a veda eden Al Riffa, G1 National Stakes ile birlikte 3. startında 2. birinciliğine ulaştı.

İrlanda’da günün son G1 yarışı olan, klasik koşulardan G1 Irish St. Leger Stakes’te ise bu yıl artan form grafiğini sürdüren Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Kyprios (Galileo – Polished Gem / Danehill) jokeyi Ryan Moore ile birinciliğe ulaştı.

G1 Irish St. Leger Stakes’i izlemek için tıklayınız.

Bu yıl daha önce G1 Ascot Gold Cup ve G1 Goodwood Cup’tan birincilikle ayrılan Kyprios, G1 Irish St. Leger Stakes ile birlikte bu yıl katıldığı 5. koşuda da birinciliğe ulaşırken, toplamda ise kariyerinin 9. startında 7. galibiyetini elde etti.

Prix de l’Arc de Triomphe öncesi son prova yarışları gerçekleştirildi

2 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan G1 Prix de l’Arc de Triomphe öncesi önemli prova koşuları bu yıl 11 Eylül Pazar günü Fransa’nın ParisLongchamp Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

3+ yaşlı kısrakları bir araya getiren G1 Prix Vermeille’i bu yıl Francis-Henri Graffard’ın antrene ettiği Sweet Lady, jokeyi Gregory Benoist ile kazanmayı başardı.

G1 Prix Vermeille’i izlemek için tıklayınız.

2020 yılında yarış hayatına Fransa’da başlayan Sweet Lady, G1 Prix Vermeille ile birlikte kariyerinin 13. startında ilk G1 zaferini hanesine yazdırmış oldu.

2400 metre çim pistte düzenlenen Arc provalarından G2 Prix Foy’u Jean-Pierre Gauvin’in antrene ettiği Iresine (Manduro – Inanga / Oasis Dream) jokeyi Marie Velon ile kazanırken, G2 Prix Niel’de ise Stephane Wattel’in antrene ettiği Simca Mille (Tamayuz – Swertia / Pivotal) jokeyi Gregory Benoist ile birinciliğe uzandı.

G2 Prix Foy’u izlemek için tıklayınız.

G2 Prix Niel’i izlemek için tıklayınız.

 

lvmz7d4v2f8tmjuepjg65ayb.jpg

rxx4s0hgzgI1vu5mkioa7wqp.jpg

fw6qvupj5clpxtbtbl0ehIew.jpg

py8rqidegopdv6jksb3g1eja.jpg

9bvvIqof2ac56wxcipyedq1d.jpg

n8jv7ezo9wtkhmyjn6edlfy1.jpg

xwd6yqs3lastano7fcbd4rg0.jpg

5espwf9iugchfb3agvnyqytn.jpg

lxzcxbju3homrptsbkfgvfcy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.