Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

2400 metre çim pistte gerçekleştirilen G1 Ş abacki Derby'i bindiği My Craft (Nathaniel - Monisha / Sinndar) isimli safkanıyla Mustafa Manav kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Öte yandan Amerika'da 3 yaşlı taylar için sezonun en önemli koşularından olan G1 Haskell Stakes, Monmouth Park'ta 8 safkanın katılımıyla 1800 metre kum pistte gerçekleştirildi. Brad Cox'un antrene ettiği Cyberknife (Gun Runner - Awesome Flower / Flower Alley) jokeyi Florent Geroux idaresinde pist rekoru kırarak zafere uzandı.

2022 yılı G1 Haskell Stakes'i izlemek için tıklayınız

Cyberknife'ın ardında son metrelere kadar birincilik mücadelesi veren bir diğer Gun Runner temsilcisi Taiba (Gun Runner - Needmore Flattery / Flatter) ikinci olurken, ilk kez uzun mesafeye çıkan Jack Christopher (Munnings - Rushin No Blushin / Half Ours) ise ilk mağlubiyetini alarak üçüncü oldu.

Bu yıl G1 Arkansas Derby'den zaferle ayrılan Cyberknife, 1.46.24'lük bitiriş derecesiyle pist rekoru kırdığı G1 Haskell Stakes ile birlikte kariyerinin 9. startında 5. birinciliğine ulaşmış oldu. Cyberknife için bir sonraki muhtemel yarışın 27 Ağustos günü Saratoga'da gerçekleştirilecek olan G1 Travers Stakes olması bekleniyor. 

Aynı gün Monmouth Park'ta gerçekleştirilen ve 3+ yaşlı 10 safkanın birincilik mücadelesi verdiği 2200 metre çim pistteki G1 United Nations Stakes'ise ise güne art arda 4 Grup koşu galibiyetiyle damga vuran Chad Brown'ın antrene ettiği safkanlardan Adhamo (Intello - Foreign Tune / Invincible Spirit) jokeyi Flavien Prat ile kazanarak 15. startında 5. galibiyetini elde etti.

G1 United Nations Stakes'i izlemek için tıklayınız  

Cumartesi günü ABD'de bir diğer Grup 1 yarış ise Saratoga'da koşuldu. 3 yaşlı 5 dişi tayın start aldığı, 1800 metre kum pistteki G1 Coaching Club American Oaks'u bu yıl Todd Pletcher'ın antrene ettiği Nest (Curlin - Marion Ravenwood / A.P. Indy) jokeyi Irad Ortiz idaresinde etkileyici şekilde kazanma başarısı gösterdi.

G1 Coaching Club American Oaks'u izlemek için tıklayınız

Bu yıl G1 Ashland Stakes'i kazanma başarısı gösteren ve Kentucky Oaks'ta Secret Oath'ın ardında ikinci olan Nest, rakibinden rövanşı aldığı American Oaks ile birlikte 8. startında 5. birinciliğini de hanesine yazdırmış oldu.

 

mqy6lbcw7umak8hg1vatv5d0.jpg

gypp8zbivj4nrql5lfuycxak.jpg

6n2vixyjkh8py3k9l1mgcou0.jpg

8zfntcxu0beajxb2rmo7kpo9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.