Dünya Çevre Günü’nde Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi Düzenlendi

Dünya Çevre Günü’nde Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi Düzenlendi

Dünya Çevre Günü’nde Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi Düzenlendi

 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Şişli Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Türkiye Bisikletliler Derneği ve Trafikte Ortak Akıl Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen "Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi" büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 bin bisikletçi, çevre dostu bir yaşama dikkat çekmek amacıyla Şişli’den Üsküdar’a kadar 15 kilometre pedal çevirdi. 

Etkinlik, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, TRAP Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz’ın start vermesiyle başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen bisikletçiler, Üsküdar Harem’e ulaştı. Geziye katılımın şartı olarak ambalaj atığı getiren bisikletçiler, çevre bilincini artırmayı hedefledi. 

Etkinlik, bisiklet kullanımının teşviki, çevresel ve sağlıklı yaşam katkıları, araç trafiğinin azaltılması ve karbon salınımının düşürülmesi gibi konulara dikkat çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.