Drone Modelleri Nelerdir

Drone Modelleri Nelerdir

Profesyonel bir video ekipmanı veya 100$’lık bir oyuncak arıyorsanız, öncelikle en iyi drone sizin için hangisi ona karar vermelisiniz.

Drone ne için kullanılır? Gökyüzünden çekilmiş harika videolar yakalamanın yanı sıra, dronelar eğlence amaçlı da kullanılmaktadır. Bu iki kullanım amacından birisi size çekici geliyorsa, sizler için araştırıp, hazırlamış olduğumuz en iyi 8 drone listemize şimdi hep birlikte göz atalım.
İçerik Tablosu
Video için En İyi Drone: DJI Mavic 2 Pro
Katlanabilir En İyi Drone: DJI Mavic Air
Bütçeye göre En iyi Video Kalitesi: Anafi Parrot Drone
100$ Altında En iyisi: Ryze Tello
Yeni Başlayanlar için En İyisi: Parrot Mambo
Yarış için En İyisi: Fat Shark 101
Pro En İyi Drone: DJI Inspire 2
Akıllı En İyi Drone: DJI Spark
Video için En İyi Drone: DJI Mavic 2 Pro
 
Fiyat: $1,478.00
Mükemmel bir kamera, uzun pil ömrü ve bir o kadar dayanıklı bu drone sayesinde istediğiniz her yerde çekim yapabilirsiniz. Mavic Pro 2’nin sahip olduğu 20 megapiksellik kamerası ile harika fotoğraflar yakalayabilir ve youtuberlar için bile yeterli çözünürlükte 4K videolar çekebilirsiniz. Kamerası güçlü bu drone ile DJI’ın üretmiş olduğu diğer dronelardan birisi arasında tercih yapmayı düşünmenize hiç gerek yoktur.
DJI’ın drone piyasasının lideri olmasının sebeplerinden birisi şüphesiz ki akıllı uçuş özelliğine sahip olmasıdır. Mavic 2’yi bu sayede kuvvetli bir rüzgarda konumunu koruması, bir hedefi takip etmesi veya filme alınan kişinin vücut hareketlerine göre tepki vermesi için ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, engellerden kaçmaya ve kazaları önlemeye yardımcı olmak için üzerinde sensörler bulunmaktadır. Mavic Pro 2, tam şarj ile 30 dakikadan fazla havada kalma süresi sayesinde diğer droneların önüne geçmektedir.
DJI ayrıca daha küçük bir sensör ile zoom kamerasına sahip olan Mavic 2 Zoom ve Pro’nun daha taşınabilir, portatif bir versiyonu olan Mavic Air isimli modelleri de piyasaya sürdü.
Katlanabilir En İyi Drone: DJI Mavic Air
 
Fiyat: $688.95
DJI Mavic Pro 2, Air gibi katlanabilir ve ondan daha yeteneklidir. Ancak, seyahat veya günlük kullanım için daha portatif ve daha uygun fiyatlı bir drone arıyorsanız Mavic Air tam size göredir. Üstün bir dronedan bekleyeceğiniz engellerden kaçma ve akıllı sürüş özelliklerinin yanı sıra, 4K çözünürlükte harika ve kaliteli videolarda çekebilirsiniz. Daha küçük boyutta olmasından dolayı Pro 2’ye göre pil ömrü daha düşüktür. Ancak daha düşük fiyat ve birkaç yedek pil ile bu sorunun üstesinden gelebileceğinizi düşündüğünüzde Air daha cazip hale geliyor.
Bütçeye göre En iyi Video Kalitesi: Anafi Parrot Drone
 
Fiyat: $515.00
Anafi Parrot Drone, en yakın rakibi olan DJI Mavic Air’de bulunan engellerden kaçma ve akıllı sürüş gibi özelliklerden yoksundur. Ancak, küçük boyutlu ve daha uygun fiyatlı bir drone ile mümkün olan en iyi fotoğraf ve videoları yakalamak istiyorsanız göz atmaya değerdir. Daha yüksek çözünürlüğe sahip bir kamera (Mavic Air’de 12MP vs. 21MP), 2.8X dijital zoom ve en önemli ise Air’in daha sınırlı hareket alanı ile elde edemeyeceğiniz fotoğraf ve videoları yakalamanızı sağlayacak 180 derecelik bir gimbal’a sahip olmasıdır.
100$ Altında En iyisi: Ryze Tello
 
Fiyat: $99.00
Üst seviye bir drone söz konusu olduğunda bir çok konuda avantajları olabilir. Ancak, üst seviye bir drone’a yatırım yapmadan önce denemek ve kendinizi alıştırmak için bir drone arıyorsanız, bu drone tam size göredir.
Fiyat-Performans oranına göre bazı iyi yeteneklere sahip olduğunu söylebiliriz. Ayrıca, Scratch programlama dili desteği sayesinde zaman ayırmaya istekli olanlar sahip olduğu özelliklerden daha fazlasını yapabilirler.
Yeni Başlayanlar için En İyisi: Parrot Mambo
 
Fiyat: $179.99
Bir drone uçurmak pratik ister. Kontrol oryantasyonuna alışmak çok fazla uçuş süresi gerektirir ve muhtemelen bu alışma sürecinde kazalar kaçınılmaz olur. 4 rakamlı fiyatlar harcamadan önce küçük, ucuz bir drone ile alıştırmalar yaptığınızda, çok daha hazırlıklı olursunuz.
Mambo’nun yanında Flypad kontrol cihazı almanızı öneririz. Başparmak çubukları ile kullanım, bir akıllı telefon ekranından kontrol etmek yerine daha rahat ve tatmin edicidir. Ayrıca daha pahalı insansız uçaklardaki kontrol sistemleri hakkında fikir sahibi olmanızı da sağlayacaktır. Ayrıca Mambo’ya bir kamera ile donatılıp, kulaklık bağlanabilir, bu sayede uçağın gördüğü herşeyi sizde görebilirsiniz.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.