Dr. Özcan Kızılkaya Koşusu’nda galibiyete ulaşan Bonny Bomb oldu

Dr. Özcan Kızılkaya Koşusu’nda galibiyete ulaşan Bonny Bomb oldu

3 yaşlı İngiliz taylarının 1500 metre sentetik pistteki mücadelesi 6 safkanın katılımıyla saat 20.00'de gerçekleşti. Gülnur Gülerce'nin yetiştiricisi ve sahibi olduğu doru dişi tay Bonny Bomb (Hakeem - San Vicente / Victory Gallop) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde en dıştan sergilediği etkili sprintle koşuyu kazanan safkan oldu. Sedat Demiral tarafından antrene edilen Bonny Bomb, bu sonuçla birlikte kariyerinin 6. galibiyetini hanesine yazdırdı.

Sezonun 56. yarış gününde programın 6. mücadelesi olarak gerçekleştirilen koşuyu, uzun süre tempoyu belirleyen Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) ikinci olurken, Cheeky Son (Invincible Son - Cheeky Doe / Yonaguska) üçüncülükte yer alırken, Lord Of Yıldızer (Red Giant - My Konos / Yonaguska) dördüncü, Polpoo (Torok - Beverly Dancer / Royal Abjar) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Bonny Bomb için bitiriş derecesi 1.30.25 olurken, koşuda farklar Boyun-1.5 Boy-7 Boy-2.5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan tayın sahibi adına Suat Demiral'a kupasını Arslan Aybek takdim etti.

Şeref Tribünü'ndeki törene Asli Üyemiz Nedim Akagündüz de katıldı.

 

Dr. Özcan Kızılkaya

1935 yılında İstanbul'da doğan Özcan Kızılkaya, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Uzmanlığını yaptığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde çalışma hayatına başladı. Ardından Erzurum Fevzi Çakmak Hastanesi'nde görev yapan Kızılkaya, emekli olduktan sonra doktorluk mesleğini serbest olarak sürdürdü. Uzun süre at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Kızılkaya, sahibi olduğu ve yetiştirdiği Doctor's Love, Doctor's Soul, Raufamca ve Şakirefendi isimli safkanlar ile grup koşular koştu ve kazanma başarısı gösterdi. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2004 yılında aramızdan ayrılan Dr. Özcan Kızılkaya'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

4hqsmhbdn2xcgsjavdzyrwel.jpg

msgjverovbwx50zcxq8jagdI.jpg

uzpI0n6powy4qmdeomz2elwf.jpg

vkojs8dggs3h7xpureqc0xab.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.