Dicle Üniversitesi Koşusu'nu Targutay kazandı

Dicle Üniversitesi Koşusu'nu Targutay kazandı


4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1700 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Koşuyu, Mustafa Çeçan'ın sahibi, Mehmet Ural'ın da yetiştiricisi olduğu Targutay (Yamaner - Kuzgun / Yaşarcık) aprantisi Mehmet Şakir idaresinde kazandı. Mehmet Ali Subay'ın antrene ettiği doru at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 8'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

10 safkanın start aldığı yarışta Renkkat ikinci olurken, Serhattım üçüncü, Payidar Kaya dördüncü ve Kaanhakan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Targutay için bitiriş derecesi 2.12.28 olurken, farklar ise 5,5 Boy - 13 Boy - 3 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Metin Arslan'a ödülünü, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat takdim etti.

Törende, Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kazanan atın aprantisi Mehmet Şakir'e çiçek verdi.

Törene, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Yavuz, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Seçilmiş Senato Üyesi Prof. Dr. Hasan İçen, Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hacı Cebe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çetin İnanç, Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu Müdürü Derya Akkoç ve Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.
 

Dicle Üniversitesi

Dicle Üniversitesi’nin temelini 1966 yılında Ankara Üniversitesi bünyesinde açılan Diyarbakır Tıp Fakültesi oluşturmuş, 1973 yılında Fen Bilimleri Fakültesi’nin de açılmasıyla Diyarbakır Üniversitesi fiilen kurulmuştur. Yükseköğretim Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından 1982 Diyarbakır Üniversitesi'nin adı Dicle Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Bugün Dicle Üniversitesi bünyesinde 17 fakülte, 12 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 4 enstitü ve 38 uygulama ve araştırma merkezinin yanı sıra eğitim ve araştırma hastanesi, onkoloji hastanesi, çocuk hastanesi, yanık merkezi ve Ortadoğu’nun en büyük kalp hastanesi, tüm Türkiye’ ye örnek olan ve ilk kez hastane binasından bağımsız inşa edilen Acil Travmatoloji Kompleksi ve de Diş Hekimliği Fakültemize bağlı Diş Hastanesi ve Acil Servisi yer almaktadır. Ayrıca ülkemizde bir ilk olarak hastane binasından bağımsız inşa edilen Acil Travmatoloji Kompleksi ile bilimsel ve akademik anlamda uluslararası yetkinlikte bir üniversite olmuştur. Yaklaşık 42 bin öğrenci ve 6500 civarında akademik ve idari personele sahip olan Dicle Üniversitesi, evrensel değerleri temel alarak eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleriyle yetkin, yaratıcı, girişimci, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi, topluma ve çevreye duyarlı yüksek nitelikli bilimsel ve kültürel çalışmalar yapmayı ve insanlığın yararına sunmayı görev edinmiştir. Yetiştirdiği öğrencileri yenilikçi, hoşgörülü ve toplumsal sorumluluk bilinciyle donanmış bireyler olarak topluma kazandırmayı hedef olarak belirlemiştir.
 

os5byczf4hgynvmisjkqo3uI.jpg

fugybzsvx7jz03qquppxIwa8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.