Dicle Üniversitesi Koşusu'nu Şimşek Oğlu kazandı

Dicle Üniversitesi Koşusu'nu Şimşek Oğlu kazandı


4 yaşlı Arap atlarının birincilik mücadelesine sahne olan koşu, 1700 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

2023 yılı Dicle Üniversitesi Koşusu'nu; Naif Karakeçi'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Mehmet Ali Subay tarafından antrene edilen kır erkek safkan Şimşek Oğlu (Şimşeğinoğlu - Kırmatra / Sağanak) aprantisi Yunus Çelikbaş idaresinde kazandı.

Mücadelede ikinciliği, Baş Alp (Baba Mevlüt - Kutbike / Odinhan) elde ederken, Kılıçbağı (Özgünhan - İtilşan / Tiki Tork Ku) üçüncü, Tamdevran (Tamerinoğlu - Mahidevran / Sülo) dördüncü ve son olarak Sakarınoğlu (Sakarbaşı - Dilbeste / Kan Can San) ise beşinci oldu. 
 

Kazanan Şimşek Oğlu için bitiriş derecesi 2.09.63 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 2 Boy - 9,5 Boy - 4 Boy - 2 Boy şeklinde oluştu.


Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Cehdi Advan'a plaketini, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ezeli Azarkan verdi. Törene, Dicle Üniversitesi öğretim görevlileri ile Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.
 

iztbl48f5fwgl6snrquaq2je.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.