Deniz Yücel: Sığınmacı Sorunu Bir Beka Sorunudur, Bu Sorunu Nasıl Yarattıysanız Öyle Çözmek ve Bitirmek Zorundasınız

Deniz Yücel: Sığınmacı Sorunu Bir Beka Sorunudur, Bu Sorunu Nasıl Yarattıysanız Öyle Çözmek ve Bitirmek Zorundasınız

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Kayseri’de başlayan ve diğer illerimize de sıçrayan vahim olayların sorumlusu iktidardır. Hatta ve hatta ülkemizde yaşanan sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülkede taş yerinden oynasa muhalefetten bilen bir anlayışla ülke yönetilmez. Yönetemedikleri de ortada. Kayseri’de yaşanan olaylarda ne yazık ki beş polisimiz yaralandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bir apartmanın balkonuna çıkarak vatandaşlara sadece sakin olmaları uyarısında bulunmakla yetiniyor ve halka sükûnet çağrısı yapıyor. Bu acizlik karşısında hükümet yine çareyi muhalefeti suçlamakta buluyor." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı sürerken yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye, acilen toplumsal huzuru önceleyen bir göç politikası geliştirmelidir. Diplomatik yollarla, Suriye ve Türkiye arasında sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin bir anlaşma yapılması artık elzemdir. Halkımızın sığınmacılardan kaynaklanan ve toplumsal huzuru bozan en ufak bir kıvılcıma dahi tahammülü kalmadığı ortadayken halka rağmen, halka inat politika gütmenin başta iktidar olmak üzere kimseye bir faydası yok. Artık herkes kendi evine, kendi toprağına dönmeli, bu misafirlik daha fazla uzamamalı. Artık bu meseleden kaçışınız yok! Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya, desteğimizi sunmaya hazırız. Sığınmacı sorunu bir beka sorunudur, bu sorunu nasıl yarattıysanız öyle çözmek ve bitirmek zorundasınız, nokta!” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Yücel’in açıklamaları şöyle:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.