DEDETAŞ: BOŞ ARAZİYE BİNA YAPIP 'BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPTIK' DEMEYECEĞİZ

DEDETAŞ: BOŞ ARAZİYE BİNA YAPIP 'BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPTIK' DEMEYECEĞİZ

Üsküdar’daki riskli yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesini ve güvenli konutların inşa edilmesini amaçlayan online platform “Üsküdar Yenileniyor”un tanıtımı gerçekleştirildi.

Üsküdar’daki riskli yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesini ve güvenli konutların inşa edilmesini amaçlayan online platform “Üsküdar Yenileniyor”un tanıtımı gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, “Üsküdar'da boş araziye bina yapıp biz kentsel dönüşüm yaptık demeyeceğiz. Tehlikeli binaların dönüşümünü en ekonomik şekilde birlikte hayata geçireceğiz” dedi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ise, "Şimdi hızlıca sahada bizim, bu kentsel dönüşüm başvuruları kapsamında özellikle en çok ihtiyacı olan ailelerimize yüzde 40’tan yüzde 65’e kadar mali destek sağlamış bulunacağız" diye konuştu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Üsküdar Yenileniyor, Geleceğimiz Güçleniyor” sloganıyla düzenlenen tanıtıma, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, KENTAŞ Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu, Üsküdar mahallelerinin muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.