Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Ya Geçim, Ya Seçim”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Ya Geçim, Ya Seçim”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“BUNDAN SONRA MÜCADELE EMEKLİNİNDİR, EMEKÇİNİNDİR, HEPİNİZİNDİR”

-“MEYDANLARI DOLDURMAYA VE HAKKIMIZI ALMAYA ANT İÇİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Gebze’de “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlenen Emek Mitingi’nde, “Biri çıkmış ‘Önümüzde dört yıl seçimsiz bir dönem’. Biri çıkmış ‘Erken seçim istemek hainliktir’. Bakın, buradan bu meydandan önce şu sesi duyun. Geçinemiyoruz. Size uyarım şudur. Geçim olmazsa seçim olur. Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı. Gebze’yi duy. Ya geçim, ya seçim. Eğer hakkınızı vermezlerse, asgari ücrete zam vermezlerse, emekli maaşını artırmazlarsa, sesinizi duymazlarsa, mücadeleye var mıyız? Hakkınızı söke söke almaya var mıyız? O zaman şunu söylüyoruz. Eğer geçim yoksa seçim var” ifadesini kullandı.

Kocaeli Gebze’de “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlenen Emek Mitingi’nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu güzel meydanı büyük coşkuyla dolduran, alnının terini sanayi tezgahına, önlüğüne damlatan, alnının teriyle çalışan, emeğinin ve hakkının peşinde koşan Gebze, Kocaeli, Bursa, İstanbul’un çok kıymetli emekçileri hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bizimle birlikte olanlar, hepsinin söyleyip duyuramadıkları dertleri, zorlukları, çileleri, talepleri var. Herkes diyor ki geçinemiyoruz. 10 bin lira emekli maaşına muhtaç edilen, sesi duyulmayan emekliler bugün burada. 17 bin lira asgari ücret alan, seçim senesinde yılda dört kez zam yapacağız deyip kandırılan ama bu büyük enflasyon ortamında yılda ikinci enflasyon zammı bile çok görülen, bir yıl boyunca enflasyon karşısında ezilmeye terk edilen emekçiler, asgari ücretliler, hepiniz hoş geldiniz. Sadece emekliler ve emekçiler yok. 2 bin lira öğrenci harcı ile barınamayan, geçinemeyen öğrenciler, 1 milyon atanmayan öğretmen, Rize’de 17 liralık taban fiyatla kendisi ile alay edilen çay üreticisi, bütün masrafları arttığı halde taban fiyatları maliyetlerini karşılamayan çiftçiler. Dükkanını siftahsız kapatan, borcunu ödemek için eşin dostun kredi kartına sarılan esnaflar. En kötüsü geçinmek için kazanmak, kazanmak için çalışmak lazımken, maalesef Türkiye’nin dört bir yanındaki işsizler, genç işsizler, her yaştan işsizler, güvencesizler. Sizler burada hepsinin adına bu meydandasınız. Sesinizi yükseltiyorsunuz. Hoş geldiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi. Özel şöyle devam etti:


kikjfIamhyz1pvt70gzqnf3w.jpg

okauwoutc7g4vxlexs3vb9df.jpg

t9caxlmkojzbphsIw3khbufv.jpg

e4lotyr3xzfjihphcvboktpa.jpg

l8luturp4qqhfnsvcsdfwxed.jpg

9ljzfudkghgtsypkb523beIq.jpg

pluwqovza9nwa0jdyng4xerm.jpg

skcglIo5z2jxnmsxhfc3zppl.jpg

yuqjei9m4xckhlmn2ahbtran.jpg

uvctwmw6ylxfIg7qznbfnce2.jpg

pbgiyh3d2zzknmselwr0jjof.jpg

dqm6b7sgu3j9tub4apypronv.jpg

e8wqvndz0plmIv1jlncmxbst.jpg

97m2jc1hzln4or3vgblf0du6.jpg

pqo5bnluatjr4y0zmhpkbx6x.jpg

7mtyvlku925pgol8kI3q6myd.jpg

hwuxpthjcv5znpse7f4geg1b.jpg

lqb9g5csizqztnndysvf1wad.jpg

k7thwt4cv80fldqxoshgen9p.jpg

auxgsorthz4mbjuaq7yl56ow.jpg

z54ylktui0nebowegsvwo3uq.jpg

j3xudonumgndjzgvqsbctibe.jpg

bjw29ptmovevh6fhgaxbuz1n.jpg

izq1j5pvx2anmyqwtvIs4lrl.jpg

z62ykrzjomwdItlw9pgvcbtn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.