Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Tüzük Yapmak, Anayasa Yapmak Gibi Bir İştir”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Tüzük Yapmak, Anayasa Yapmak Gibi Bir İştir”

“30 BİN GÖRÜŞ ALDIK”

“BAŞKANLARIMIZIN CEBİNDEKİ ANAHTAR, PARTİMİZİ İKTİDAR YAPACAK ANAHTARDIR”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ, TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PARTİSİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda gerçekleştirdiği konuşmada, “Bütün delegelerimizin bilmesini istediğim bir şey var. Tüzük yapmak anayasa yapmak gibi bir iştir. Eğer tüzüğü yapıyorsanız, tüzüğü kendinize uyduramazsınız. Bu, birisinin anayasayı kendisine uydurması ya da lafı açık söyleyelim, her doğana değil Erdoğan’a anayasa yapılmasından farklı olmaz. Tüzük bir kişinin taahhüdü de olamaz, taslağı da olamaz. Tüzük bir ortak mutabakat, örgütsel mutabakat işidir. Bunun için ilk önce 4-9 Eylül kararını aldığımız kasım ayından itibaren yazışmalara başladık. Ama fiilen 15 Nisan’dan itibaren mahallelerden, illerden, ilçelerden yaptıkları toplantıların sonuçlarında ortaya çıkan önerileri topladık. İlk önce internet üzerinden 9 bin, daha sonra demokratik dijital katılım yöntemiyle 21 bin, 30 bin görüşü alıp, teker teker elleçledik” dedi. Yerel seçimlerdeki başarıyı da anımsatan Özel, “412 kıymetli belediye başkanımızın, başta büyükşehir belediye başkanlarımız olmak üzere, her birinin cebindeki, elindeki, çantasındaki anahtar, ne belediyenin kapısının, ne kasasının, ne şehrin altın anahtarıdır. Ellerindeki anahtar Cumhuriyetin ikinci yüzyılında partimizi iktidar yapacak olan anahtardır. Onlara inanıyoruz, güveniyoruz” ifadesini kullandı. Özel ayrıca, “İkinci Yüzyılın Değişim Kurultayı, ayağa kalkın ve bu parti iktidar yapın. Ben size güveniyorum, size inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisi. Her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“47 YIL SONRA İLK KEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, CHP’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı olarak da adlandırılan Tüzük Kurultayı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Özel, “Merhaba. Memleketin dört bir yanında, altı oklu bayrağı göndere çekenlere, onu orada tutanlara merhaba. 81 ilde, 973 ilçede baba ocağının kapısını açık tutanlara, 14 yıldır yaptığım gibi, 10 aylık Genel Başkanlığımda da gittiğim her ilçede, her ilde olağanüstü bir engel, olağanüstü mani yoksa örgütümüze uğradım. Girdiğim her ilçede ve il başkanlığında mutlaka önce onları yanıma çağırdım. Baba ocağını erkenden açıp çayı koyanlara, çorbayı kaynatıp bacayı tüttürenlere, ‘birazdan gelirler’ deyip bizi bekleyenlere, bu örgütün emekçilerine merhaba. Yarım asırdır iktidar yüzü görmeden, menfaati, çıkarı olmadan bu partiyi omzunda taşıyan vefakâr ve cefakâr örgütümüze merhaba. Kendine, partisine, öz gücüne inanan, kısa zamanda büyük işler başaran, kırılmaz denen yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz eden, başkanlarıma, delegelerime, belediye başkanlarıma, meclis üyelerine, tüm üyelerimize, Cumhuriyet Halk Partisi’nin evlatlarına, Atatürk’ün askerlerine merhaba. 47 yıl aradan sonra belki de ilk kez, şu anda Türkiye’nin birinci partisinin kurultayını ekranları başına geçip izlemekte olan milyonlara merhaba. Artık az değiliz, artık daha çoğuz. 31 Mart’ta partimize oy veren, umudunu bize bağlayan, 4 milyondan fazla yeni seçmenimize merhaba. Rengini ay yıldızlı al bayraktan alan, siyasi partilerle değil, milletin gönlünde kurulan Türkiye İttifakı’na inananlara, aslan sosyal demokratlara, muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, Kürt demokratlara, Türkiye’nin bütün demokratlarına, Türkiye İttifakına merhaba. Bugün burada bize başarıyı getiren değişim anlayışını, partimizin yazılı belgelerine yansıtmak, daha demokrat, daha ilerici bir tüzüğü yapmak ve partimizin iktidar programının çalışmalarını başlatmak üzere bir araya geldik. İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’na 81 ilden, tüm ilçelerimizden koşup gelen tüm yol arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz” sözleri ile konuşmasına başladı. Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.