Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Mali Darbe Yapmaya Çalışıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Mali Darbe Yapmaya Çalışıyor”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“ONUN BU OYUNLARINA, ŞANTAJLARINA TESLİM OLMAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Adalar’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerle ilgili ‘SGK’ya olan borçları ödesinler’ sözlerine “Her geçen gün millet gün sayıyor. Birazcık seçim sonuçlarından akıl alıp, öğrenip, vatandaşın isteklerini yerine getirmek yerine inatlaşıyor. Bizim hizmet etmemizi engelliyor. Vatandaş bunları görür. Bu iş geçen sefer İstanbul’da vatandaşın kararıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nun zorla mazbatasını elinden almak neyse, seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup, hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. ‘Osmanlı tokadı vuracağım’ dedi bize, demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak, yeni bir demokrasi tokadı yer. Meydan meydan, sokak sokak anlatırım. Sakın böyle bir şeye kalkışmasın” biçiminde yanıt verdi.

“ADA’NIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR ŞEYİN YAPILMAYACAĞINI SÖYLEDİK”

Özel, Ada sakinlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım kararlarını protesto etmesine ilişkin olarak, “Demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Her türlü demokratik protesto hakkının kullanılmasının yanındayız. Arkasındayız. Biraz önce Ada’nın dört temsilcisi ile geldiler. Yukarıda konuştuk. Ben düşüncelerimi aktardım. Basın mensuplarına da aktardım. Ada’nın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Bugünkü yoğunluk ortadan kalkana kadar bu beğenmediğimiz boyuttaki araçlar, Ada’daki yaya yoğunluğu azaldıkça çekilecek” dedi. Özel, “Yukarıya dört temsilci yolladınız, geldiler ve konuştuk. Dört arkadaşınız geldi, sizi temsil ettiklerini söylediler ve biz de onlarla konuştuk. Ben sizin tepki göstermenizi son derece anlayışlı buluyorum. Ben şimdi baktım burada bir kalabalık var. Dedim ‘Temsilcileri ile görüştük. O arkadaşlar yukarı gelmedikleri için aşağıda seslerini duyuracaklar’ dedim. Ben de bunu doğru buldum. Ben şimdi buradan arabaya binip gidebilirim, gitmedim. Geldim, dedim ki ‘Burada bu hak kullanılsın’. Siz görünür olun. Görünür olmanıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Başkaları gibi arka kapıdan çıkıp arabaya binip gidebiliriz. Öyle bir şey olmayacak. Bundan önce burada birtakım karşılıklı suç duyuruları olmuş. O suç duyurularından tamamen feragat edilmesinin talimatını verdik. Böyle bir sorun da yok. Bana da sorarsanız bu boyutta bir araç adada doğru değil. Daha ufak ve düzgün bir şey çalışıyor arkadaşlar. Önümüzdeki süreçte olacak” diye konuştu.

“MİLLET ZATEN BU ZİHNİYETTEN YILDIĞI İÇİN 412 BELEDİYEYİ BİZE VERDİ”

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere zam için CHP’li belediyelere ‘SGK’ya olan borçları ödesinler’ sözünün anımsatılması üzerine, “Birincisi Sayın Erdoğan hangi AKP’li belediye SGK’ya borcunu ödemiş söylesin. Ellerinden aldığımız belediyeler en az son 5 yıl boyunca hiç borç ödememişler. Şimdi SGK’ya yatırılacak para ile AKP’li belediye zamanında hizmet yapacak. Sonra onun SGK’ya ödemeyip kendisine kullandığı parayı bugün biz ödeyeceğiz AKP’liler için. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 411 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olur mu?” dedi. Özel, şunları kaydetti:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.