Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel Halk TV’de: “Penaltıyı Kimin Atacağına Teknik Direktör Karar Verir”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel Halk TV’de: “Penaltıyı Kimin Atacağına Teknik Direktör Karar Verir”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“BEN ŞAMPİYONLUĞUN PEŞİNDEYİM”

-“UMUTSUZLUK ESKİSİ GİBİ DEĞİL, İKTİDARIN DEĞİŞMEKTE OLDUĞUNU GÖRÜYORLAR”

-“ARTIK İKTİDAR İÇİN GÜN SAYDIĞIMIZI GÖRÜYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına yönelik, “Belli ki bu maçın sonlarına doğru bir penaltı kazanılacak. Yani atarsa kazanacağız. Çünkü avantajlıyız. O penaltıyı kimin atacağını teknik direktör karar verir. En son da oyuncu atacak. Teknik direktör bu kararı kendisi vermez, teknik kadrosuyla beraber verir. Kaldı ki ben dönüp bütün taraftarlara da sorabilirim, orada da hiç mahsuru yok. Ama son karar verilirken bırakın ben atacağım demem. Teknik direktör sahada Türkiye’nin en iyi santrforları varken bırakın ben atacağım deyip o topu dışarı atarsa o teknik direktörü kendi evladı affetmez. O yüzden ben o golü atmanın, takımın o golü atmasının ve şampiyonluğun peşindeyim. Bunun önünde kim engel olacaksa, kendim dahil karşısında ben varım. Bu kadar. O yüzden o tartışmaları kim yapıyorsa partiye de Türkiye’de fayda sağlayacak bir tartışma değil” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk seçimlerde iktidara geleceğini vurgulayan Özel, “Umutsuzluk eskisi gibi değil. Çünkü 31 Mart seçimlerinin sonucu herkes bu iktidarın değişebileceğini, hatta değişmekte olduğunu, artık iktidar değişimi için gün saygımızı görüyor” ifadesini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETLİYİ ENFLASYONA EZDİRDİLER”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına konuk oldu. Özel, “Bugünkü Türkiye’yi nasıl görüyorsunuz” sorusuna, “Bugünkü Türkiye’de hem büyük bir hüzün, artık öfkeye dönüşmüş bir ruh hali ama bir yandan da umut var. Hüzün, özellikle geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş insanlar hele hele son seçimde son bir kez oy vermiş insanlar yani efendim işte tekrar oralara gelip uzun uzun anlatmak istemem ama birtakım montaj videolar kullanılarak, ülkenin kurucu partisine birtakım terör örgütleri ile ilişkilendirerek, olur olmaz ithamlarla son bir kez oy istedikleri insanları yüzüstü bıraktılar. Çünkü ne demişlerdi? Biz asgari ücrete gerekirse üç ayda bir zam yapacağız, sizi enflasyonu ezdirmeyiz demişlerdi. Bu Temmuzda, yani yılda dört kez zam yapmayı taahhüt etmişlerdi seçimden önce, bir kez bile zam yapmadılar. Ve asgari ücretliyi maalesef enflasyona ezdirdiler. Bugün saat 10:00’da yenisi açıklanacak. Emekli maaşı 10.000 liraydı, çok düşüktü ve emekliler maaşlarını da bir iyileştirme bekliyorlardı. O beğenmediğimiz ki beğenilecek tarafı yok 10.000 TL, Ocak ayında 25 kg kıyma alırken şimdi 20 kg kıyma alıyor. 12.500 TL yani 10.000’i, 12.500 yaptılar ama 20 kg kıyma alıyor. İnsanlar bir kere derin yoksulluk halinde. Perişanlar. Fotoğraflar var ya pazarda atılmış olanları toplayanlar, çöp konteynırlarını arayanlar. Bir derin yoksulluk var. İnsanların doğmuş çocuklarına çocuk bezi alamayıp altına naylon bağladıkları bir sürecin içindeyiz. Eskinin orta direği, eskinin tek maaşlı memurları, efendim orta gelir grubunda olan esnafları artık onlar yoklar. Çünkü öyle bir maaş alıyorlar ki aldıkları maaşı kiraya verirlerse aç kalıyorlar, karnını doyuracak olsa sokakta kalıyorlar. Bu yüzden büyük bir umutsuzluk, büyük bir hüzün, Artık öfkeye dönüşen bir hüzün var. Ama umutsuzluk eskisi gibi değil. Çünkü 31 Mart seçimlerinin sonucu herkes bu iktidarın değişebileceğini, hatta değişmekte olduğunu, artık iktidar değişimi için gün saygımızı görüyor. Bir de bir duyguda CHP’nin üzerinde bir izlenme var seçmende, vatandaşta. Bana da, arkadaşlarıma da… Dün tüm milletvekili arkadaşlarımla toplantı yaptık. 6 - 7 saat, gece yarısı bir ton toplantı. Sabah erken saatlerden, öğle saatlerine kadar da parti meclisindeydik. Herkes aman yanlış yapmayın diyor, aman birbirinize düşmeyin diyor, aman diyor tek umutları kaldı, CHP’yi karıştırmak. Siz bir arada sağlam durursanız iktidar geliyor diyor. Tabi bunu da biz tabii ki konuşacağız, aman iktidar geliyor diye şımarmak yerine iktidara hazırlanmak için en ciddi gayreti göstermemiz lazım. İşte onun başlangıcı bu dört 9 Eylül arasındaki Değişim Kurultayı” yanıtını verdi. Özel, “22 yıllık çizdiğiniz Türkiye fotoğrafı içerisinde iktidarı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna ise şu yanıtı verdi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.