Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Erdoğan’ı CTP ile Görüşmeye Davet Ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Erdoğan’ı CTP ile Görüşmeye Davet Ediyorum”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“DİYALOG ZEMİNİ HEPİMİZİN FAYDASINADIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı KKTC’de uyguladığı ayrımdan vazgeçmeye davet etti. Özel, “Ben Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ı Kıbrıs’taki tüm partilerle görüşmeye ve Kıbrıs’ta her geçen gün gücü artan, anketlerde güçlendiğini hep birlikte takip ettiğimiz Cumhuriyetçi Türk Partisi gibi bir partiyi mutlaka, belki de bu ziyaretinde kabul edip görüşmeye, diyalog zemini içinde olmaya davet ediyorum. Bu hepinizin faydasınadır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Genel Başkan Özgür Özel, “Bugün çok güzel bir güne uyandık. Kıbrıs’ta kardeş vatanımızdayız. Türkiye’den sımsıcak selamlar getirdik CHP’nin tüm üyelerinden. Bundan 50 yıl önce Kıbrıs çok zor günler geçiriyordu, mezalimin durdurulması için barışa ihtiyaç vardı. Partimizin üçüncü Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit, adaya barışı getirmek üzere harekete geçtiklerini müjdeledi. Yok edilmek istenen Kıbrıs’taki Türk toplumu için 50 yıl önce çok anlamlı, önemli bir harekat gerçekleştirildi. Harekat, hedeflenen sınırlarında durmasıyla, adanın tümünün ilhak edilmemesiyle, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmamasıyla ve birinci harekat ile ikinci harekat arasında dahi diplomasiye çok uzun süre alan açılmasıyla, ikinci harekattaki siyasi ve askeri hedeflere ulaşıldıktan sonra bugüne kadarki sınırların 50 yıldır korunmasıyla birlikte barışçıl bir harekat olduğu apaçık ortada” dedi. “50 yılda müzakereler sürdü, soruna kalıcı çözüm arayışları oldu” diyen Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:



awgdl4sd6u7jnksffymvhr0q.jpg

mvhqipkzkweghop0yw4znjbo.jpg

pzgaoqaeftmr1o9xvypc06Ik.jpg

uqwxbvgrfudplaeIcjy21hoz.jpg

ntfqm4savbjywkl97pud0eez.jpg

0caytjztlo6xgly4pz7gse2q.jpg

hoexin51grcub3atypexzrzs.jpg

hxomjhj9dq156ucsgupgcydr.jpg

r9epb2ovks3fIkmujrb57az6.jpg

myq8ebhk3pzjagm2I0pv6c9v.jpg

fqduinbvljxzerue2hc3oosr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.