Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Erdoğan da Bir Adım Atsın ve Söylediği Sözler İçin Özür Dilesin”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Erdoğan da Bir Adım Atsın ve Söylediği Sözler İçin Özür Dilesin”

“TÜRKİYE, NORMALLEŞMEDE YENİ BİR ADIM DAHA ATSIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben kendim kötü bir söz söylemedim. Benim dilenecek bir özrüm yok ama Dilruba’nın sözlerini madem bize mal ediyorlar, Dilruba’nın ya da geçmişte birisi köşe yazmış ‘Bidon kafa’ demiş, birisi köşe yazmış ‘Göbeğini kaşıyan adam’ demiş, bunlar da AK Partili seçmeni üzmüş. AK Partili seçmenden, bu sözü söyleyenler adına ben özür diliyorum. Hadi Sayın Erdoğan da bir adım atsın ve o da söylediği sözler ve AK Partililerin söyleyip AK Partili olmayanları üzen bütün ifadeler için özür dilesin, Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Başkan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dilruba ile yan yana geldiği için” özür dilemesini istemesine ve teğmenlere yönelik çıkışına tepki gösterdi. Özel, “Sayın Erdoğan’ın açıklamalarını büyük üzüntü ve büyük şaşkınlıkla izliyorum. Maalesef Erdoğan, teslim olmuştur. Neye teslim olmuştur? Normalleşme sürecinin AK Parti’ye zarar verdiği algısına ve etrafındakilerin bu iddialarına teslim olmuştur. ‘Bize normalleşme yaramıyor, bu CHP’ye yarıyor. Normalleşmeyi terk etmemiz, sertleşmemiz, yeniden kutuplaştırmamız lazım’ sözlerine teslim olmuştur. Aksi takdirde Dilruba olayından 11 gün sonra, teğmenler olayından 8 gün sonra ortaya konan yaklaşımların başka açıklaması yoktur. Bu süreçte Erdoğan, kavga, tartışma, kutuplaşma isteyip siyasi düşüşüne engel olacağını sanıyor. Oysaki onun siyasi düşüşü, 31 Mart’ta tescillenmiştir ki bu milletin sesini duymadığında ve bu millete tepeden bakan kadroların, adayların ve halk için değil başka çıkar çevreleri için belediyecilik yapan kadroların 31 Mart’ta cezalandırıldığını görmesi lazım. 31 Mart’ın öncesinde kullandığımız temiz dil, 31 Mart sonrasında kendisinin bir zamanlar yumuşama dediği şimdi normalleşme tanımlamasında bizimle birleştiği sürecin faydası ne banadır ne partimedir. Bir faydası varsa bu ülkeyedir. Bu ülke normalleşmeyi benimsemiştir. Normalleşmeyi desteklemektedir. O yüzden Erdoğan’ın kullandığı bu ifadelerin tamamı son derece sorunlu ifadelerdir” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.