Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Emekliye Yaptığı Zam, Yandaş Şirketlerden Sildiği Verginin 20’de Biri”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Emekliye Yaptığı Zam, Yandaş Şirketlerden Sildiği Verginin 20’de Biri”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“EMEKLİYİ AÇ BIRAKIYOR AMA ALTI KATINI YANDAŞ ŞİRKETLERDEN SİLİYOR”

-“BELEDİYELERDEN HİÇ PARA KESMEYEBİLİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın seçimde kaybettiği belediyelerin hizmet yapmasını ekonomik yollarla engellemeye çalıştığını vurgulayarak, “Geçen sene yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu sildiler. Bakın emekliye yapılan zam, 10 bin liradan, 12 bin 500 liraya getirmenin maliyeti 33 milyar TL. Yani zorla emekliye verdiği şu kadarcık zam, 33 milyar lira, yandaş şirketlerden sildiği verginin 20’de biri. Emeklilere asgari ücret verelim diyoruz, verse 100 milyar para lazım. 33’ün üstüne 65-70 milyar lira para lazım. Size para bulamam diyor. Emekliyi aç bırakıyor, yoksul bırakıyor ama altı katını yandaş şirketlerden siliyor. Bugün bütün belediyelerin, 81 ildeki binin üzerindeki belediyenin toplam borcu 96 milyar lira. Ama şunu unutmayın ki yandaş şirketlerden, hem de erteleme değil affettiği vergi 660 milyar. Onlardan kesmeyip, onlardan 660 milyar lirayı tahsil etse, bu belediyelerden hiç para kesmeyebilir” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Özgür Özel, daha sonra belediye önünde kendisini karşılayan yurttaşlara seslendi. Özel, “Çok kıymetli Bursalılar, güzel Bursa’nın, yeşil Bursa’nın yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan Bursa’nın güzel insanları. Hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

“31 MART’TAKİ BÜYÜK ZAFER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Özel, “Bizi burada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart seçimlerinde Bursa’da her iki kişiden birinin oyunu alan, CHP’nin belediye başkanı, Bursa ittifakının belediye başkanı, Türkiye İttifakının Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bekliyordu. Kendisini yürekten tebrik ediyorum” ifadesini kullandı. Özel, “Bu ziyaretimizi il başkanımızla, ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. Yanımda gölge Dışişleri Bakanımız, MYK üyemiz ve Bursalı hemşeriniz İlhan Uzgel de var. Bunun yanında çok sayıda arkadaşımız, milletvekilimiz bize eşlik ediyor. Bursa’nın bu dönemki milletvekillerine, önceki dönemki milletvekillerine ve her birinize 31 Mart’taki büyük zafer için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi. Özel, şunları kaydetti:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.