Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Beyefendiye Beşli Çeteler Ağır Gelmiyor, Emekliler Ağır Geliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Beyefendiye Beşli Çeteler Ağır Gelmiyor, Emekliler Ağır Geliyor”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“DEVLET BEY’İN DEDİKLERİNİ CÜZDANINIZDA GÖRMÜYORSANIZ, YERİNİZ SÖZDE MİLLİYETÇİLERİN DEĞİL TÜRKİYE İTTİFAKI’NIN İÇİDİR”

-“AKP VE MHP SAMİMİ OLSALAR, BU KANUN TEKLİFİNE HAYVAN HAKLARI FONUNU KOYARLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bunların sırtında küfe yok’ ifadesini eleştirerek, “Biz en düşük emekli maaşının bir asgari ücret olmasını söyledik. Tayyip Bey buna dertlenmiş, demiş ki ‘Bunların sırtında küfe yok.’ Vallahi aslında ben de onu söylüyorum. Ben küfe istiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi olarak küfe istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi. Küfenin içine emekliyi koyuyorsun, taşıyamıyor, ağır geliyor. Küfenin içine asgari ücret koyuyorsun, taşıyamıyor. Tarım, çay üreticisi beyefendiye ağır geliyor. Fındık üreticisi ağır. Üzüm, narenciye, buğday ağır geliyor. ‘Milletin efendisi’ denen çiftçiyi taşıyamıyor, ağır geliyor. Ama ‘47 tane firmanın vergi borcunu silelim’ deyince küfeyi taşıyor. O zaman beyefendiye beşli çeteler ağır gelmiyor, yandaş müteahhitler ağır gelmiyor, holdingler ağır gelmiyor. ‘10 bin lirayla geçinenlere asgari ücret ver’ diyorum. ‘Taşıyamam, ağır geliyor’ diyor. Bırak, ben taşıyacağım, ver küfeyi” ifadesini kullandı.

TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün her Salı olduğu gibi 13.30’da grup toplantımıza katılmak üzere geldiniz ama yaklaşık yarım saat sizi beklettik. Bunun önemli bir gerekçesi var. Biraz önce İstanbul’da bir tören tamamlandı. 2024 yılında yapılacak olimpiyatlar için, 2024 Paris Olimpiyatları için ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek 102 sporcumuz uğurlanıyordu. O törenin tüm televizyonlarda eksiksiz yayınlanabilmesi için biz grup toplantımızı törenin bitişine erteledik. Çünkü istedik ki milli formayı taşıyacak, kazanacakları madalyalar ile hepimizi gururlandıracak, ay yıldızlı al bayrağı göndere çektirecek, İstiklal Marşımızı okuyacak kıymetli kafilemizi hep birlikte uğurlayalım, televizyonların bazılarında CHP Genel Başkanı, bazılarında milli sporcularımız olmasın dedik. Ben hepimiz adına, CHP ailesi adına tüm CHP’liler adına kafilemize başarılar diliyorum. En iyi sonuçlarla yurda dönmelerini bekliyorum” dedi. Özel “Biraz önce üzücü bir haber aldık. DEM Parti’nin Sayın Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın annesi, İpek Anne hakkın rahmetine kavuştu. Bakırhan ailesine Allah’tan rahmet diliyorum. DEM Parti’ye de bir kez daha CHP olarak başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:


srh48gn7xvvkpt3dymcafnwe.jpg

bg1ulpubvwofxwmj7zcltxok.jpg

vfewf2dbIyjs9tj6yqroimla.jpg

kum0n2thmae7ylxorwIlcxw9.jpg

omrfbnwkv7ryelis4tlx0tzn.jpg

nd6peujjnygekkzdvhgIyush.jpg

wr12lIxtuopfdkmajvce5wed.jpg

xhtfxwzpg0napbnvjldiu2ve.jpg

hf2gdIft9awk67ir14vemkt3.jpg

t0upoq3ccmtoamnxrwyieb9q.jpg

velxtuIk9okj04zrmoq6wncs.jpg

wh5sfuyrboi2jzfa4Iddgmt3.jpg

y8esjn5lobfdy1pwaue3fdka.jpg

6ico5yhnkvdeIk9uevqzfcpb.jpg

gqflfb0zauij8dheygk7n9jr.jpg

upfvweljqlojeobisk28cdy0.jpg

dx21uqmjgowIh5ybpohnysxt.jpg

dnbjxlvgpjsavzx6ethmn42a.jpg

mqlkIrp9e4st7jmnrzg6v5ha.jpg

kfa9rqqy5w6tleosInuibd2s.jpg

8b59lwzvt4chms7p13nIdrzm.jpg

nqlxjcjpvq2kxyb0t1eIdwtm.jpg

vug3tpbymwoxhlof0tcc4sn6.jpg

56exbn2r4twwqejj9dgnarvz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.