Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Türkiye, Bu Akşam Saat 09.00’da Ayağa Kalk”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Türkiye, Bu Akşam Saat 09.00’da Ayağa Kalk”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“EMEKLİLERE, ÇALIŞANA, ESNAFA, ÇİFTÇİYE HAKKINI VERECEKSİN”

-“YA ZAM OLACAK YA SEÇİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşları, hayat pahalılığına karşı maaşlarda iyileştirme yapmak yerine yeni zamlarla yükünü artıran iktidara tepki göstermeye davet etti. Genel Başkan Özgür Özel, “Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı. Bu emeklilere, bu çalışanlara, bu esnafa ve bu çiftçilere hakkını vereceksin. Zammını yapacaksın. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. Şimdi madem ayağa kalktınız, Türkiye’yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Türkiye, bu akşam saat 9’da ayağa kalk. Evlerinde yanan ışıkları eğer zam istiyorsan emekliye zam istiyorsan, asgari ücrete zam istiyorsan, çaya, buğdaya, Malatya’nın kayısısına, eğer bundan sonra fındığa, darıya, üzüme, narenciyeye fiyat istiyorsan, asgari ücret artsın, emekli maaşı bir asgari ücret olsun diyorsan bu akşam 9’da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Uzaydan görünecek. Kendinizi gösterin. Zam isteyenler bizimle birlikte olsun. Ayağa kalkın. Işıkları yakın. Hep birlikte sesimizi duyuracağız. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız. Ya zam olacak geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında kamuoyuna seslendi. Özel, “15 gün aradan sonra bugün grup konuşmasında birlikteyiz. Geçen hafta Sivas’taydık. 31 yıllık bir insanlık ayıbının, insanlığa karşı işlenen bir suçun 31’inci yılında ama birinci yılındaki kadar tepkili, birinci yılındaki kadar yüreğinde acıyı hisseden ve birinci yılındaki kadar adalet arayan inancımızla Sivas’ta hep birlikteydik. Buradan Madımak’ta yanan, yakılan, katledilen 33 canımızı ve o günden bugüne 31 yıldır bu acıyı yüreğinin en derinlerinde hisseden, kendi acılarını yaşarken Türkiye’de haksızlığa uğrayan herkese örnek teşkil edecek şekilde dayanışma içinde ve dimdik ayakta duran, yürüyen aileleri, davayı ilk günden itibaren büyük bir sabır ve kararlılıkla takip eden hukukçu dostlarımızı, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki canlarımızı ve o canların can dostu tüm insanlarımızı saygı ile selamlıyoruz” dedi. “Öyle acı günlerden geçtik ki Sivas’ta, daha acı yanarken, Madımak katliamında daha ateş soğumamışken yüreğimize bir ateş daha düştü” diyen Özel, şunları kaydetti:


qmy8ob42anwujetepokqczri.jpg

7plckemIuetrtjfgd6zowmuj.jpg

tkt8gli7yovjnumseebvrzkm.jpg

4kjrldpazgIqiege0pnzwosn.jpg

bqjlhurbateqpsndluyzk3z5.jpg

6gvoch70cnshoIb9j2piww3u.jpg

pqzj6zmoglc1m9cwfubhtk4q.jpg

ayw0lu3jhqeqfceilx2domkI.jpg

gxyr9sytwbpfaleupzdn58vm.jpg

sdylts7mfb4cxnlfnekzqmcx.jpg

imIsrufejldewohcgycsdkbx.jpg

4srrzykmuthgfaeb9vefq6cm.jpg

kpxpycyz4wInie2dtaf7gocw.jpg

s6tg3hhzqklInp7yszxbl5pv.jpg

jqzxpba2n58rptzkIgrshusn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.