Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Tüm Vatanseverleri CHP’ye Davet Ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Tüm Vatanseverleri CHP’ye Davet Ediyorum”

“SEÇMEN HİÇBİR YERE GİTMEDİ”

“SEÇMENİN SARAYA İTİRAZI DEĞİŞMEDİ”

“BÜYÜK TÜRKİYE İTTİFAKININ İÇİNDE YER ALIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Muğla Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında seçmene seslendi. Özel, “Biz Ankara’da bir ittifak, bir işbirliği gerçekleştiremedik ama 2019’daki büyük zaferi yaşayanlar, yaşatanlar buradalar. Seçmen bir yere gitmedi. Yöneticilerin fikri değişmiş olabilir saygı duyuyorum ama seçmenin saraya itirazı, seçmenin Bahçeli’nin U dönüşüne, saraya destek olmasına, kendini unutmasına olan itirazı değişmedi. Yakasında güneş olan iyi insanların vatanseverliği, ülkesini sevmesi, Atatürk sevgisi değişmedi. Ben o yüzden CHP olarak Cumhur İttifakının karşısındaki büyük Türkiye İttifakının içinde hep birlikte yer aldığımızı görüyorum” dedi. Partiye katılımların sürdüğünü vurgulayan Genel Başkan Özel, “Hangi partide olursa olsun tüm Cumhuriyetçileri, tüm Atatürkçüleri, tüm vatanseverleri, milliyetçileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün baba ocağına, CHP’ye davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Menteşe ilçesinde Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısına katıldı. Özel, “Bugün öyle çok yabancısı olduğum bir yerde değilim. Manisa’dan sonra en çok konuşma yaptığım, en çok kürsüsüne çıktığım, en çok dostumun olduğu, en iyi tanıdığım, en iyi bildiğim yerdeyim. Muğla’da sizlerle birlikteyim. Hayat siyasetçiler içi, siyaseti halk, ülke için yapanlar için ideali için yapanlar için bir başkalarında olduğu gibi değil CHP siyasetinde öyle çevre yapmada, o çevresini zenginleştirme, oradan kendine, ailesine, çocuklarına çıkar sağlama işi değil. Bizim işimiz her şey bittiğinde arkandan nasıl konuşulacak, ne söyleyecekler, ne kadar dost biriktirdin, bizim işimiz o iş” dedi.

“HERKESE EMANETİ BÖYLE TESLİM ETMEK NASİP OLSUN”

Yeniden aday olmayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür eden Özel, “Ben bugüne kadar çok dost biriktirdim ama Muğla’ya ilk günden beri tam 5 dönemdir hizmet eden, karşıdan şöyle bir baktığında işte Cumhuriyetin belediye başkanı, işte CHP’nin belediye başkanı dedirten, Türkiye’nin kredi notunu B eksiye çıkarmakla birileri uğraşırken, yönettiği büyükşehir belediyesinin kredi notunu 3A’da tutan ve Muğla’da 5 dönem görevden sonra tekrar aday olsa, tekrar seçilecekken tekrar aday gösterilecekken kendisi ‘Şimdi bu Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni gençlere emanet etme zamanı ve şimdi artık bu deneyimlerden başkalarını yararlandırma zamanı’ diyerek, görev yaptığı dönemde bir kör kuruşla ilgili hakkında bir kişinin arkasından konuşmayacağı, emanet ettiğimiz bu güzel Muğla’nın koylarını yağmalamak isteyenlerin aşamadıkları, onun için özel vakıflar kurup MUÇEV diye arkadan dolaşmaya çalıştıkları, kent suçlarına karşı durmuş, talana karşı durmuş, birileri ‘İstanbul’a ihanet ettik, bu gökdelenleri diktik, hançer gibi sapladık’ derken Muğla’da 4 kattan fazla dikey mimariye izin vermeyen, aldığı Muğla’yı yıllar sonra ihanet etmeden aldığı emaneti şimdi gençlere teslim eden bir dostum, bir büyüğüm, bir ağabeyim var benim burada. Osman Gürün’ü buraya davet ediyorum. Bugün başkanımla gelirken bugün dedim ki, ‘Karşımda Ahmet Aras oturuyor, herkese siyasette bir görevi devrederken böyle anılmak, böyle bilinmek, böyle emaneti böyle teslim edebilmek nasip olsun. Örnek bir belediye başkanı. Örnek bir siyasetçi.’ Gurur duyuyoruz, Allah hepimize görevi böyle teslim etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

OSMAN GÜRÜN’E TEKLİF

“Şimdi canlı yayında bütün hemşerilerinin önünde başkana bir teklifte bulunmaya geldim. Vallahi de haberi yok. Şimdi duyacak, siz de onaylarsanız bir göreve gelecek” diyen Özel, “Çok iyi çalışıyor belediye başkanları ama bunların bütün Türkiye’ye anlatmakta birazcık eksik kalıyorlar. Aynı işleri hepsi bir yapıyor ama ortak bir zeminde buluşturmakta bazen eksik kalıyorlar. Birinin bir yerde yaptığını öbürü boşu boşuna masraf edip yine uğraşıyor, aslında proje orada hazır. Dedi ki ‘Biz 1 Nisan’dan itibaren seçilen belediye başkanlarımızı koordine edecek, iyileri birbiri ile buluşturacak, hizmetleri görünür kılacak, Türkiye’ye bakın bu kentleri nasıl güzel yönetiyoruz, bu ülkeyi de böyle yönetiriz diyecek. Bir yandan da kendi denetimini yapacak. 3 ayda bir ölçme ve değerlendirme ile belediye başkanlarına karnelerini sunacak bir sistem kuralım. CHP belediyelerini koordine eden bir büyük başkanlık.’ Bu konuda sevgili Yılmaz Büyükerşen’e, o Anadolu’nun ortasında, bozkırda bir vaha yetiştiren, vahanın ortasında Yılmaz Büyükerşen’e bu yapının genel koordinatörlüğü görevini vermiştik. Yılmaz Başkanımız, güvendiği, bildiği, kendisi gibi başarılı ve hem belediyeciliği bilecek, gençlere öğretecek, hem de onları denetleyecek bir yapı oluşturuyoruz, Yılmaz Büyükerşen ile birlikte, onun genel koordinatörlüğünde, onun yanı başında Osman Gürün’e bu görevi teklif ediyoruz. Bütün Türkiye’deki belediyeleri onlara emanet edeceğiz. Başkanım bu görevi kabul edersen hemşerilerini de beni de çok mutlu edersin” şeklinde konuştu. Özel, şunları söyledi:


uhzylxlbbevcj7rsp3t6egck.jpg

p32xxyunhhock9dqrwtrv1tn.jpg

lzgzyxfgvt7pb81sveyw2hux.jpg

ebsvmf0bpd2l8ptuf9mav7sr.jpg

2mpmIg3q1ldxiclvzan67g0z.jpg

cdf9I0pyjre6gt4hulwu5zkx.jpg

ob3hfxlzmv1vlf0sqw8ukpid.jpg

rtsoeul8kwm3q5mpjaIdnsoj.jpg

84zmadr3vnu1kfbwqg5nehdy.jpg

qhaq381lrm0zf9exynafdedo.jpg

fz5hbjyqptlap8hcomxuvbqk.jpg

xprdloeafuv8m3as0qw2fi5y.jpg

tbrvle4k7dsosrfn0eIgux6u.jpg

4jflsrn09pj8ofbqwxmxa5bh.jpg

7dxgmfjflbywk2ds0grq64nt.jpg

ph69tzzi2edoxsmg34yctjkj.jpg

n3cusztt479gz5h6k1mvdrpp.jpg

cvgm3uxjyfkb8sd6pnf0wgyw.jpg

cquwzgdam7wju29yevrqh81g.jpg

lcy9tpm1yvvqsjl0xc4sznfw.jpg

I3gcnp56vqdx0unbbr4msd2z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.