Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Hedefimizde Yüzde 51, Gelecek Seçimde Alacağımız Oy Var”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Hedefimizde Yüzde 51, Gelecek Seçimde Alacağımız Oy Var”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ VAAT EDİYORSANIZ PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ ÖNE ALACAKSINIZ”

-“ÖRGÜTÜN İRADESİNE SAYGILI OLACAKSINIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada tüzük değişikliği hazırlıklarına dikkati çekerek, “Aklımızda bir tane numara var. Yüzde 38 son seçimde aldığımız oy, hedefimizde bir tane numara var, yüzde 51 gelecek seçimde alacağımız oy” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Özel, “Ömrü savaş meydanlarında geçen kurucumuz, kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm bu süreçlerin sonunda 20 Nisan 1931’de ülkemize ve partimize, hatta dünya siyasetinde kendisini takip eden ve edecek herkese çizdiği istikamet şudur: Cumhuriyet Halk Fırkası’nın umumi siyasetini şu kısa cümle açıkça ifadeye kafidir zannederim. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesi için çalışıyoruz. Parti olarak aynı istikamette yolumuza devam ediyoruz. CHP’nin Genel Başkanı seçildiğim günden sonra ilk iş Sosyalist Enternasyonal’in yapılacak seçimlerinde başkan yardımcılığına aday olmak oldu. Dünyadaki sol ve sosyal demokrat, sosyalist partilerin tümünün üye olduğu sosyalist enternasyonalde, Avrupa’daki sol ve sosyal demokrat partilerin çatı örgütü Avrupa Sosyalist Partisi’nin toplantılarında, Alman Sosyal Demokratların kongresinde, nasip olursa eylül ayının sonunda BM marjında, New York’ta yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısında tekrar edeceğim üzere, dünyadaki 24’ü ülkelerinde iktidarda olan 130 siyasi akrabamıza yazdığım mektupta olduğu üzere başta Filistin’deki İsrail zulmünün sona erdirilmesi, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi, dünyanın neresinde kan akıyorsa, gözyaşı varsa buna en kuvvetli yerden itiraz edilmesiyle ilgili en güçlü inisiyatifi aldık. Almaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.