CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAĞITHANE-GAYRETTEPE METRO HATTI'NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAĞITHANE-GAYRETTEPE METRO HATTI'NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ



İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışına ayrıca; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, mülki erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğunun 338,5 kilometreye çıktığını bildirdi.

Bugün giderek ağırlaşan trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbul'un yükünü hafifletecek bir projeyi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, geçen sene İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metrosu'nun açılışını yaparak bu önemli projeyi vatandaşların hizmetine sunduklarını anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de bu hattı Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe kesiminin açılışını yapmak üzere bir arada olduklarını belirterek, "Böylece İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz." dedi.

Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane- Havalimanı Metrosu'nun İstanbulluların hayatını fevkalade kolaylaştıracağını dile getiren Erdoğan, 9 istasyondan oluşan ve hızı saatte 120 kilometreye ulaşan hattın günlük yolcu kapasitesinin 600 bin kişi olduğunu kaydetti.

Hattın devreye girmesiyle Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasının 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arasının 38 dakikaya, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arasının 45 dakikaya, Taksim-İstanbul Havalimanı arasının 41 dakikaya, Taksim-Göktürk arasının 26 dakikaya, 4. Levent-İstanbul Havalimanı arasının 35 dakikaya ineceği aktaran Erdoğan, "Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız, ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun daha sonra hükümete geldik. Hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, bu hızlı tren hatlarını, yüksek hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak, aynı şekilde İstanbul'umuzda da bunu yaptık. Ama birilerini de hatırlayın. Maalesef hafriyatla ne yaptılar? Kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok." diye konuştu.

Murat Kurum: İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "İstanbullular mevcut CHP’li yönetimce bekletiliyor. Yılda 288 saat trafikte geçiyor. Trafik çilesi 3 buçuk yılı alıp götürüyor. Milletimiz bize 31 Mart sonrasına hazır olun diyor. Ekibimizle birlikte el ele vererek İstanbul’un 10 yıllık vizyonunu oraya koyduk. Canla başla çalışacağız. İlk beş yılın sonunda metro gitmeyen ilçemiz kalmayacak. İstanbul’un trafiğini büyük oranda iyileştireceğiz. 10 yılın sonunda trafik çilesi son bulacaktır. 31 Mart akşamı İstanbul’un evladı olmaya yoldaşı olmaya talibim. Bundan önce nasıl depremlerde sahalarda gördüyseniz, 31 Mart akşamı da sahada olacağız. Milletimiz için çalışacağız, çalışacağız.'' dedi.

Başkan Öztekin: Kağıthanemize kazandırdığımız 100'den fazla esere yenilerini ekleyeceğiz

Yeni metro hattının açılışını değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' Birileri İstanbul'da Temel Atmama Törenleri yapadursun. Bizler seçim öncesi vatandaşa 53 proje sözü vermiştik. Hamdolsun 5 yılda verdiğimiz sözlerin iki katını tutarak Kağıthane'mize 100'ün üzerinde eser kazandırdık. Birileri Temel Atmama Törenleri yaparken bizler neredeyse her hafta ilçemiz için bir açılış gerçekleştirdik. Şimdi ilk günkü heyecanımızla yine ve yeniden yola revan olup milletimize aşkla hizmetlerimizi Murat Kurum Başkanımızla sürdüreceğiz. Kağıthanemize kazandırdığımız 100'den fazla esere yenilerini ekleyeceğiz.'' dedi.

oobquvlayshmaxbzpu2itxnm.jpg

9bmcuwnztoy1gxmkljrr0qvn.jpg

yu53foutrpcsl02vwsihf4zg.jpg

rbzxdw1lzmrgvIyfnf254sqw.jpg

ab058ymsfwtl4qvvqhyukb6e.jpg

ktvIwuaxu3h2b1w7rq85lcgn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.