Çorum'da Gezilecek Yerler

Çorum'da Gezilecek Yerler

Avrupa’nın en temiz şehri arasında yer alan devre birisi ile ünlü Hititlere başkentlik yapmış bakır işlemeciliği, el dokumacılığı ile ön plana çıkan özel şehirlerden bir tanesi Çorum'dur.

Kendine has kültürü ve güzellikleri olan iç Anadolu Bölgesi'nin önemli kentlerinden Çorum’da Çorum saat kulesi, Hıdırlık, Çorum Müzesi, Çorum kalesi, Ulu Cami, meşhur tandır kebabı, katipler konağı,  restorantlar, Çamlık, Yunus Emre parkı, tabiat parkı, hattuşa gibi önemli tarihi mekanları da bulunmaktadır.

Çorum Müzesi

1968 senesinde inşa edilmiş olan bu müze Hitit dönemine ait yazılı belgeler, vazolar, Tunç kılıçlar, Bizans ve İslami dönemlere ait madeni para koleksiyonları, çam, altın ve gümüş süs eşyaları, heykeller, mumlar, Helenistik seramikler ve Roma dönemindeki eserler yer almaktadır. Turizm sezonu boyunca Çorum Müzesi 19:00 kadar açıktır.

Yazılıkaya Tapınağı

Hattuşa şehrinin en büyük ve en etkileyici kutsal yerleri arasında Yazılıkaya tapınağı yer almaktadır. Yazılıkaya tapınağı şehrin dışında bulunan yüksek kayaların içerisinde gizlidir. Tapınakta kayaların üzerinde 90’ den fazla Tanrı, tanrıça ve hayvan gibi kabartmalar yer almaktadır.

Ortaköy

Çorum Hitit döneminde önemli bir askeri ve dini merkezler arasında Ortaköy yer almaktaydı. Bu şehirde birçok yazılı askeri ve dini belgeler bulunurdu. Bu belgelere göre tadhuhepa kraliyet ailesinin bu şehirde yaşadığı bilinmektedir.

Hüseyin Gazi Camii

Çorum Alaca'ya 3 kilometre uzaklıkta kompleks, medrese, mezar, çorba mutfağı, misafirhane, Çeşme ve havuz içermektedir. Yapının geçmişi 13 yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bugün Yapı tel duvarlarla çevrilmiş olup Hüseyin Gazi Camii girişinde bulunan medrese’nin Doğu kesiminde mezarı, medrese’nin kuzeyinde  havuzu, bahçenin kuzeyindeki Çeşme ve bugün depo olarak kullanılan misafirhanelerden oluşmuştur. İstenilen zaman ve istenildiği saat içerisinde camiyi ziyaret etmek mümkündür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.