CHP'Lİ SARIBAL: DEVLET TARAFINDAN ÖDENSİN

CHP'Lİ SARIBAL: DEVLET TARAFINDAN ÖDENSİN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal koronavirüs nedeniyle gıda sorunu yaşanmaması için tarımda alınması gereken önlemlere ilişkin önerilerde bulundu.

Sarıbal, düzenlediği basın toplantısında çiftçinin sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğini ve temel ürünlere alım garantisi getirilerek bu ürünlerin taban fiyatlarının açıklanması gerektiğini belirtti. 

CHP'li Sarıbal konuya ilişkin şunları söyledi:

"Çiftçinin SGK primleri ertelenmesin, çiftçinin sigorta primleri devlet tarafından ödensin. Bütün borçları, bütün ödemeleri ertelerseniz çiftçi eninde sonunda o borçla karşılaşacak ve aslında büyük yıkımı o zaman görecek. Dolayısıyla erteleme, öteleme değil ülkenin kaynaklarından çiftçinin bu ülkeye yarattığı katma değerden ve bütçeye koyduğu olanaklardan çiftçinin yararlandırılması gerekmekte. Toprak Mahsulleri Ofisi, ÇAYKUR, FİSKOBİRLİK, ANTBİRLİK, Marmara Birlik gibi kurumlar tekrar aktif hale geçirilsin, bunlara faizsiz ve ucuz kredi sağlansın ve bunlar üreticinin ürününü alma garantisi versinler. Temel ürünlerde alım garantisi verilsin ve taban fiyatları derhal açıklansın. Neyi bekliyoruz? Virüs kapımızda, insanlık can çekişiyor. Bugün gıdamız var, ürünümüz var. Derhal bu ürünlerin taban fiyatları açıklansın ve alım garantisi verilsin. İnsanlar tarlalarına gidebilsinler."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.