CHP’Lİ KILIÇ'TAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLEN ZELİHA İÇİN BAKAN GÜL'E ÇAĞRI

CHP’Lİ KILIÇ'TAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLEN ZELİHA İÇİN BAKAN GÜL'E ÇAĞRI

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bir çocuk annesi Zeliha Erdemir’in, infaz düzenlemesi kapsamında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bir çocuk annesi Zeliha Erdemir’in, infaz düzenlemesi kapsamında cezaevinden 2 Mayıs’ta tahliye edilecek olan eski eşi tarafından "ölümle tehdit edildiğini" belirterek, “Bir kadının daha katledilmesine seyirci kalmayalım” dedi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e çağrıda bulunan Kılıç, ölüm tehdidi altında yaşayan Zeliha’nın eski eşine karşı korunması için gereken tedbirlerin bir an önce alınmasını istedi.

Eski eşi Cem Kara tarafından defalarca darp edilerek, ölümle tehdit edilen Zeliha Erdemir’in çağrısını gündeme getiren Kılıç, Kara’nın 2 Mayıs’ta tahliye edileceğini anımsattı. Kılıç, “Zeliha’nın sesini duyalım ama öldürülmeden önce. Eski eşi tahliye olduktan sonra, Zeliha’nın hayatına kast ederse bunun sorumlusu kim olacak? “ dedi.

Aydın Didim’de yaşayan Zeliha’nın durumu hakkında açıklama yapan Kılıç, “Dosyaya baktığımız zaman, Zeliha’nın evlendiği günden beri 9 yıldır eski eşinin şiddetine maruz kaldığını görmekteyiz. Sokak ortasında defalarca darp ediliyor; Cem Kara, çocuğunun okuluna giderek birçok kez olay çıkarıyor, orada Zeliha’ya saldırıyor. Avukatını, hakimi, savcıyı, herkesi sosyal medyadan tehdit ediyor, ağza alınmayacak küfürler ediyor. Facebook hesabında, açıkça gün vererek ‘öleceksin’ diye yazıyor” ifadesini kullandı.

50’YE YAKIN ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Eski eşinin tehditleri karşısında 50’ye yakın şikayette bulunan Zeliha’nın, hiçbir sonuç alamadığına dikkat çeken Kılıç, “Cem Kara tahliye olduktan sonra, Zeliha’nın hayatına kast ettiği zaman bunun sorumlusu kim olacak? Yaklaşık 90 bin kişinin cezaevinden çıkmasına neden olan İnfaz Kanunu için Meclis’te el kaldıran AKP-MHP milletvekilleri mi yoksa, Zeliha’yı bir türlü koruyamayan AKP iktidarı mı? Artık yeter” dedi.

ADALET BAKANI GÜL’E ÇAĞRIDA BULUNDU

Zeliha’nın eski eşine karşı korunmasını isteyen Kılıç, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e çağrıda bulundu. Kılıç, “Bu sefer bari bir kadının hayatını kurtarın, kurtarmak için elinizden geleni yapın. Bir kadının daha eski eşi tarafından öldürülmesine seyirci kalmayın. Bir evladın annesi, bir babanın, bir annenin kızı olan kadınlar eşleri ya da sevgilileri tarafından öldürülerek, katledilerek bir bir aramızdan ayrılıp gidiyor; bizler de buna seyirci kalmayalım” görüşünü dile getirdi.

ZELİHA: "ÖZGECAN ARSLAN GİBİ ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Çocuğu ile ailesinin yanında kalan Zeliha’nın ölüm korkusu içinde yaşadığını vurgulayan Kılıç, Zeliha’nın kendisine, “Lütfen yalvarıyorum size, benim sesimi ölmeden önce duyun ve duyurun. Özgecan Aslan gibi, Emine Bulut gibi, Gamze Pala gibi ölmek istemiyorum” dediğini belirterek, şunları söyledi:

“Onun sesi olmak ve hayata tutunmasını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Umarım bizim bu sesimizi, AKP iktidarı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri duyar da gerekli önlemleri alır. Eskişehir’de uzaklaştırma kararı bulunan eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan, ölmeden önce 23 kez suç duyurusunda bulunarak,‘Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?’ demişti. Biz şimdi, Zeliha bu hayata veda etmeden ona yardım elini uzatalım.”

ZELİHA'NIN İSYANI: ”BENİM YERİME AFFEDEMEZSİNİZ”

Tahliye bekleyen Cem Kara tarafından ölümle tehdit edilen Zeliha Erdemir ise infaz düzenlemesine şu sözlerle isyan etti:

“Ben affetmiyorum, neyin affı bu! Bir sürü şey yaşadım.17 aylık cezasını 3 ayla kurtarmış oldu, serbest kalacak. 'Öldüreceğim seni 3 haftan kaldı, 2 günün kaldı' diye tehdit ediyor. Bu şekilde tehditleri var. Böyle bir affı istemiyorum, benim yerime affedemezsiniz!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.