CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu: “Bu Sefer Vizyon Sıçramamızı Anlattım”
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli kampanya videosunun onuncusunu yayınladı.
CHP Genel Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşük ücret çilesi bitecek, üniversitelerimiz bilim, teknoloji ve sanat üretecek. Her alanda inovasyona öncülük edecek, yüksek yetenek inşasına odaklanacağız. Depreme dirençli, iklime dirençli kentler inşa edeceğiz. Bu dönüşümü gerçekleştirdiğimizde Türkiye her 10 yılda bir krizlere savrulan bir ülke olmaktan çıkacak. Ekonomimiz krizlere karşı dirençli hale gelecek. Ne dedik? Dünyanın ucuz iş deposu olmayacağız. Aksine cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında dünya ile rekabet eder hale geleceğiz. Bilimle, temiz para ile yepyeni bir zihniyet dönüşümü ile yepyeni bir yüzyıla yelken açacağız” dedi.
CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, bu akşam Twitter hesabından, “Biz Türk devletini yönetmeye her şeyimizle hazırlandık. Onlar tüm enerjilerini kavga ve iftiraya harcadılar, biz geleceği çalıştık. Türkiye'yi dünya ligine taşımaya hazırız. Artık çalıştıklarımızı uygulama zamanı. Bu sefer Vizyon sıçramamızı anlattım” notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:
“Sevgili halkım;
Size çalışma tahtamın önünden projelerimizi ve yapacağımız yatırımları anlattım. Bugün ise vizyon konuşmamız lazım. Ülkemizin uzun zamandır unuttuğu bir kelime.
Haydi başlayalım.
Dünya değişiyor, ekonomik sistemler dönüşüyor. Yapay zekâ ve robotlaşma çoğu sektörde iş gücünü azaltacak gibi görünüyor. Ama buna karşın, yine yapay zekâ etrafında yepyeni iş alanları ve meslek kolları doğuyor. Dünya ile rekabet etmek için ekonomimizi temelden dönüştürmemiz gerekiyor. Birinci ve ikinci sanayi devrimlerine geç kaldık. İlk sanayi devrimi; kömür, buhar gücü, demiryolları ve telgrafla gerçekleşti. İkinci sanayi devrimi; petrol, arabalar, radyo ve telefon oldu. Şimdi ise yenilenebilir enerji ve internet ile yeni bir devrimin ortasındayız. Türkiye’yi yeni sanayi devriminin tam merkezinde konumlandırmamız gerekiyor.
Nasıl mı?
Türkiye’nin endüstriyel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Dirençli yeni sanayi devriminin altyapısını kuracağız. Öncelikle dijital teknoloji, yapay zekâ, makine öğrenimi, sağlık teknolojileri, pil teknolojisi, fintek ve blokzincir teknolojileri, haberleşme ve bulut teknolojileri gibi alanları büyüteceğiz. Çip üreteceğiz. İkincisi, yenilenebilir enerjiye geçiş hareketini başlatacağız. Güneş ve rüzgâr santralleri sayesinde enerji ithalatı faturamızı önce azaltacağız, sonra ortadan tamamen kaldıracağız. Enerjide bağımsızlığımızı sağlamak önceliğimiz olacak.
Akdeniz havzasındaki avantajlı konumumuzu kullanacağız, Akdeniz ülkelerine liderlik edeceğiz. Türkiye’yi enerji depolama, işleme ve dağıtım merkezi haline getireceğiz. Dijital devrimi entegre edeceğiz. Türkiye’yi fosil yakıt uygarlığından yenilenebilir enerji toplumuna dönüştüreceğiz. Şirketlerimizin dijital ve teknolojik dönüşümü için tüm koşulları hazırlayacağız. Düşük ücret çilesi bitecek. Üniversitelerimiz bilim, teknoloji ve sanat üretecek. Her alanda inovasyona öncülük edecek, yüksek yetenek inşasına odaklanacağız. Depreme dirençli, iklime dirençli kentler inşa edeceğiz. Bu dönüşümü gerçekleştirdiğimizde, Türkiye her 10 yılda bir krizlere savrulan bir ülke olmaktan çıkacak. Ekonomimiz krizlere karşı dirençli hale gelecek.
Ne dedik? Dünyanın ucuz iş deposu olmayacağız. Aksine cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında dünya ile rekabet eder hale geleceğiz. Bilimle, temiz para ile yepyeni bir zihniyet dönüşümü ile yepyeni bir yüzyıla yelken açacağız.
Haydi Türkiye.”
HABERE YORUM KAT