CHP Lideri Özgür Özel: “Türkiye’den Birileri Kıbrıs Seçimlerini Manipüle Etmeye Kalkarsa Karşısında CHP’yi Bulacaklar”

CHP Lideri Özgür Özel: “Türkiye’den Birileri Kıbrıs Seçimlerini Manipüle Etmeye Kalkarsa Karşısında CHP’yi Bulacaklar”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“İKİNCİ 50 YIL ÇÖZÜM, ÇARE VE KIBRIS’IN DAHA MUTLU VE MÜREFFEH OLMASININ BAŞLANGICI OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC’de Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay’ı ziyaret etti. Özel, “Biz Kıbrıs halkının iradesine saygılıyız. Bu Kıbrıslının çözüm iradesi noktasında onlar ne karar verirse arkasındayız. Siyasi noktada da cumhurbaşkanlığı noktasında da. Ne karar verirlerse bu kararın arkasındayız ama bir kırmızı çizgimiz var bizim. O da demokrasi, özgür ve eşit şartlarda yapılan seçimler. Türkiye’den birileri kamu gücünü kullanarak, orantısız şekilde Kıbrıs seçimlerini manipüle etmeye yine kalkarlarsa karşısında CHP’yi bulacaklar. Bu Kıbrıs seçimlerinde taraf olmak değil Kıbrıs’ta demokrasinden taraf olmaktır” ifadesini kullandı.

KKTC’de Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay’ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın tam 50’nci yılında resmi törenlerden sonra Türkiye’ye dönmeden önce son siyasi parti ziyaretimizi Halkın Partisi’ne gerçekleştirdik. Halkın Partisi siyasi duruşuyla, Atatürk’e, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerine, kurucu iradeye ve kurucu iradenin önemsediği değerlere sahip çıkmasıyla, yakından takip ettiğimiz bir parti. Bugün hem sayın Genel Başkan hem heyetiyle pek çok konuda fikir birliği içinde olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İlk Genel Başkan olduğumda yaptığım Kıbrıs ziyaretinde, Halkın Partisi’ni ziyaret edememiştim. Ama bir sonraki ziyarette geleceğimizi ifade etmiştim. Bugün 50’nci yıldönümünün olduğu güne denk geldi. Bu açıdan, bizim açımızdan çok anlamlı” dedi. Özel şöyle devam etti:


t1oylvjpgwqawIdqbjnzxsvb.jpg

jnfdcxtueyvam4z1akmlfI76.jpg

loc35j0ecvIfqudx4pv7sza1.jpg

dl2yntm6oeouIirrgqfhwxjb.jpg

fbmydmkIgj18fzp2ycnpr6tl.jpg

yqt76szwxnk3endeajmogcum.jpg

yh6qwv5c4ape1jyqbfivwcmo.jpg

ymqrjqhbtud1dczw2jybvxsp.jpg

oe7ekl2lw4dzj8mruis6mtv0.jpg

n1rz9sl6nciezk47ogqdmqja.jpg

gdgtqml0jp5yqexrsp2sc76y.jpg

ypqmismtb5wolvvqgjx2ngsz.jpg

yu6hqvstwxgwetddzj5likva.jpg

6sjgrv9te70ibuox2qykcg8n.jpg

zIw7lxhlpfzbfjesx5aebogu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.