CHP Lideri Özgür Özel, Pir Sultan Abdal Cemevi Açılışında Konuştu: “Korkmayın… Birlik Olursak 31 Mart Bizimdir”

CHP Lideri Özgür Özel, Pir Sultan Abdal Cemevi Açılışında Konuştu: “Korkmayın… Birlik Olursak 31 Mart Bizimdir”

Ankara Yenimahalle’de Pir Sultan Abdal Cemevi açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu bildirerek, “Ankara Yenimahalle’den bütün Türkiye’ye, Pir Sultan Abdal Cemevi’nin karşısından binlerce candan, ülkesini seven, namuslu, dürüst, çalışkan, haramdan, yalandan korkan bu güzel insanlardan aldığım enerji ile Türkiye’ye sesleniyorum. Korkmayın. 31 Mart’ta biz birlikte olursak, iyi insanlar birlikte olursak, dürüst insanlar birlikte olursak, çalışkan insanlar birlikte olursak, bu ülkede Cumhuriyete, Atatürk devrimlerine inanan, Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadroları ile bir sorunu olmayan, onlara husumet değil hayranlık duyan bizler birlikte olursak 31 Mart bizimdir, yarınlar bizimdir” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Pir Sultan Abdal Cemevi açılış törenine katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, MYK ile PM üyeleri, milletvekilleri, Ankara il başkanı ve partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın yer aldığı açılışta kamuoyuna seslenen Özel, “Bugün burada hepimizin ev sahibi olan hem Yenimahalle’nin misafiri olan Alevi inancının çok kıymetli temsilcileri, onların derneklerinin, vakıflarının, onların birlikteliklerinin temsilcisi kıymetli başkanlarımız, yöneticilerimiz. Çok kıymetli muhtarım, muhtarlarım. Burada toplanmış, yüreğinde vatan, insan sevgisi olan, yüreğinde Atatürk sevgisi olan kıymetli canlar hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Buraya CHP Genel Başkanı olarak geldim, bunu önemsiyorum. Her sene temmuz ayının başında yüreğimizde bir kor gibi yanmaya devam eden Madımak’a giderdik, bu sene de yıl dönümüne CHP Genel Başkanı olarak gidip, biraz önce anonsta söylendiği gibi orası bir utanç müzesi olana kadar, devlet mağdurlardan özür dileyene kadar, o ayıptan hepimiz bu ülkeyi, devleti kurtarana kadar bu mücadeleye sizlerle birlikte devam edeceğim” dedi.

“BU ÜLKEYİ YÖNETENLERE İNAT…”

Ötekileştirici söylemlere rağmen “bir olmanın” büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Özel, “Bir kucağında ceylanı, bir kucağında aslanı tutabilen Hacı Bektaşı Veli’nin, ‘Kadılar, müftüler fetva yazarsa işte kement, işte boynum asarsa, işte hançer, işte kellem keserse, dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan Abdal’ın, bu topraklarda kardeşlikle, bu topraklarda beraberce yalana, harama bulaşmadan kimsenin ekmeğine, namusuna yan gözle bakmadan, kardeşçe yaşamak isteyip de bir kirli, karanlık zihniyet tarafından sürekli ötekileştirilmeye çalışılan, hatta Cumhuriyetin 100’üncü yılını geri bıraktığımız bu dönemde Anayasa’nın eşitliğe bütün vurgularına rağmen ‘Herkes eşittir ama Aleviler daha az eşittir’ anlayışı ile bu ülkeyi yönetenlere inat, Alevilerin maaşlarından kesilen vergi, herkesin maaşından kesilenle aynıyken, hatta tüm dezavantajları, geri bırakılmışlıklarıyla, yoksun bırakılmışlıklarıyla, dolaylı vergilerle aslında bu ülkede en büyük yükün altında ezilen, toplumun mağdur kesimlerinden biri olan bu canların maaşlarından aynı vergi kesiliyorken, vergi yükü altında daha çok eziliyorken, herkes ibadethanesini seçebiliyorken, ibadetine karar verebiliyorken, Alevilerin ibadetini ibadet görmeyen, onların ibadethanesini ibadethane görmeyen ve onlara bu hizmetleri vermeyen bir anlayışa karşı bugün burada kahramanca bir iş yapan bir yerel yöneticimizle, bugün burada gurur duyduğum bir örnek, belediye başkanımızla karşınızdayım. Daha önce Serçeşme Cemevi, şimdi Pir Sultan Abdal Cemevi’ni Türkiye’de kamu bütçesi ile yapmaya cesaret eden belediye başkanımızı yürekten alkışlıyorum. Hepiniz adına ona binlerce teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Fethi Yaşar” ifadelerini kullandı. Alevilerin iktidardan taleplerinin “haklı talepler” olduğunu ve desteklediklerini ifade eden Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:


I6z7q8at4vnmtc1ihkbo25jf.jpg

4hh3u8Ifxmj9igbsknj2zpvg.jpg

m6nyrpe04tthIqywhgkqjwcs.jpg

jpt69wdfa4gm2Ihmslnuebpr.jpg

yjnjo5dkq9bnw30sxiIazywv.jpg

hkgt5dvsizq62pmm7t9x01nx.jpg

3cm9dpiwhak0evx2s8sunwIc.jpg

0s2tbhnwj5vl4kfgvdumxpy9.jpg

mpeq0bvs6xl83ao47nnkrqgt.jpg

wskfsylvmxdginpukbdhqq6r.jpg

rsyhqbms9ueouc2tkaInqdpw.jpg

jq5gwyi94ntI2xbskllyvma0.jpg

x4wreqg3eab78dllovwuz1s9.jpg

h8tdq59cfbqgjnvoyIjxri23.jpg

x8hkpwqisktdjz7fsbp5wvox.jpg

ylgfzvfg5682dts9cbdajosi.jpg

t01xwmqrxs87gez2dbupdz49.jpg

k4l2nuaqzgce65mshsnxuvyq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.