CHP Lideri Özgür Özel, KKTC Başbakanı Ünal Üstel’i Ziyaret Etti: “KKTC’nin Haklı Taleplerinin Yerine Getirilmesi Gerekir”

CHP Lideri Özgür Özel, KKTC Başbakanı Ünal Üstel’i Ziyaret Etti: “KKTC’nin Haklı Taleplerinin Yerine Getirilmesi Gerekir”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL:

“HEM RUMLARA, HEM TÜRKLERE BARIŞ GETİREN HAREKÂTI SELAMLIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50'nci yıldönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “KKTC’nin çok haklı talepleri var. Bu taleplerin yerine getirilmesi, ortak bir çözüme kavuşması gerekir. Sporcularımızdan tutun, hastalarımıza, uçuş zorluklarına kadar, babası Türkiyeli, annesi Kıbrıslı ya da tam tersi çocukların üçüncü dünya ülkelerine giderken vize alamamalarına kadar olmadık sorunlar var. Eylül ayında yine görülecek olan mahkemede konu olacak meselelere kadar hepsinin üzerinde titizlikle durmak gerekiyor” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50'nci yıldönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, KKTC Başbakanı Ünal Üstel’i ziyaret eden Özel, “Göreve geldikten sonra ilk ziyareti KKTC’ye gerçekleştirmiştim, o zaman da heyetimizi kabul etmiştiniz. Değerli bir sohbet gerçekleştirmiştik. Bugün de harekâtın 50’nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere -ki geçen ziyaretimde bir engel olmazsa bunu yapmak istediğimizi ifade etmiştik- geldik ve yine biraz önce de takdim ettiğim heyetimizle birlikte sizin karşınızdayız. KKTC’deki bütün vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve sevgi ile kucaklıyoruz. Biz de tüm şehitlerimize, asker olsun, sivil olsun bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Öyle acılı günlerin ne Kıbrıs’a, ne dünyadaki herhangi bir coğrafyaya bir daha yaşatılmamasını temenni ediyoruz” dedi. Özel şöyle devam etti:


djoqarjp3d2hyg1zmwcnsbn7.jpg

hrqwz29gbns3baiIfajetc4l.jpg

bhap0e1wqvsfurdynhvzdbom.jpg

qvktrft1pgv6llidmrj0yea2.jpg

70djvk8r4cudyu2lqfnzeahc.jpg

dwzroqaiok9xupytyl17cmb2.jpg

vsq3ogcngaytekzjmixblkhf.jpg

rboolmwfgz7qx6hpwmr3n5pu.jpg

ev7pzjwm2padrb8ejxt9zkns.jpg

i1u7hoefao3c9xfc6qgnzwnb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.