CHP Lideri Özgür Özel: “Esad ile Görüş Deyince Ne Teröristliğimizi Bırakıyordu Ne Başka Bir Şey”

CHP Lideri Özgür Özel: “Esad ile Görüş Deyince Ne Teröristliğimizi Bırakıyordu Ne Başka Bir Şey”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE SOSYAL PATLAMA OLUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sığınmacı sorununun çözülmek zorunda olduğunu vurgulayarak, “Biz Esad ile görüş deyince, bizim ne teröristliğimizi bırakıyordu, ne başka bir şey söylüyordu. Çok sert ifadelerini hatırlatmak istemiyorum. Diyalog kanallarını açık tutmak, duruma çözüm bulmak zorundayız. Ama gün Özgür Özel ile Erdoğan’ın kavga günü değil, Esad ile Erdoğan’ın diyalog günüdür. Başka çaresi yoktur. Masa kurulacak, sorun konuşulacak. Çözüm üretilecek. Aksi takdirde dün yaşadığımız olaylar ve devamındaki sosyal patlamalar olur” dedi. Özel, orman yangınları hakkında ise “TBMM’yi geçtiğimiz hafta orman yangınlarının sebepleri, sonuçları ortadan kaldırılması, geri kazanım meselesine ilişkin kapsamlı bir önerge verdik ki hatırlarsanız, Diyarbakır - Mardin arasında bölgede 15 vatandaşımızın da hayatını kaybettiği bir büyük felaketten sonra. Ancak nedense Meclis’in bu konuda bir komisyon kurması, tüm partilerin siyaset üstü ya da siyasetin tam içinde ama siyasi rekabeti dışlayan bir çalışma yürütmesi, AKP ve MHP oyları ile reddedildi” ifadesini kullandı.

“BİRKAÇ GÜN İÇİNDE YENİDEN ZİYARET EDECEĞİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Selçuk ilçesinde orman yangınlarının yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. Yangından zarar gören yurttaşlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, Torbalı’da yaşanan patlamaya dikkati çekti. Özel, “Şu anda İzmir ile Aydın’ın il sınırında, önce İzmir sınırlarında, Selçuk’ta başlayıp, sonra Aydın, Kuşadası’na sirayet eden, ilk belirlemelere göre en az 350 hektar orman alanını kaybettiğimiz cumartesi günkü büyük orman yangının olduğu bölgedeyiz. Öncelikle dün İzmir Torbalı’da yaşanan patlama sonucunda hayatını kaybeden 5 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tedavisi sürenlere acil şifalar diliyoruz. Torbalı Belediye Başkanımız, ben aradığımda olay bölgesine intikal etmişti. Gün boyunca, gece boyunca kendisiyle irtibat halinde olduk. Sayın İzmir Valimizle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla takip ettik. Oradaki olayı, tüm soruşturmayı tüm boyutları ile takip edeceğiz. Hem de vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte hem tedavileri, hem de yaraların sarılması için elden ne gerekiyorsa CHP’li belediyeler tarafından da yapılacak. Olayın da tekrarlanmaması için hem adli soruşturmayı, hem teknik soruşturmayı çok dikkatli bir şekilde takip ediyor arkadaşlarımız. Bugün Torbalı sürecini henüz daha kriz anı yatışmadığı için, oradaki çalışmalara engel olmamak amacıyla bu büyük kalabalıkla oraya gitmedik. Orayı birkaç gün içinde yeniden ziyaret etmeyi düşünüyorum. Bütün deliller toplandıktan ve oradaki çalışmalar normalleştikten sonra” dedi.

“TÜM CANLI YAŞAMINI KAYBEDİYORUZ”

Özel, “Cumartesi akşamüstü saat 17.00 gibi ortaya çıkan, gece boyunca süren yangına başta İzmir Büyükşehir, Aydın Büyükşehir Belediyelerimizin İtfaiye Daire Başkanlıkları, bütün ekipmanları, personeli ile cansiperane gayret gösterdiler. Ege’nin neredeyse tüm illerinden, Manisa, Denizli, Muğla’dan buraya çok önemli yardımlar geldi. Önemli bir dayanışma gösterildi. Sabaha karşı kontrol altına alındı. Halen daha soğutma çalışmaları sürüyor. İçinde bulunduğumuz yer bir orman kampı. Bu bölgedeki vatandaşların nefes aldıkları, piknik yaptıkları bir bölge. Her bir ağaç kayıp. Çünkü ağaçların dışında 350 hektardaki tüm canlı yaşamını kaybediyoruz. Hayvanlar, böcekler, bitkiler ölüyor. Bir daha buraya, böyle bir kızılçam ormanının bu hale gelmesi 50 yıl sonra, 2075 yılında belki yangından bir gün önce ancak dönebilmiş olacağız. Bunu şunun için ifade etmek istiyoruz ki her bir vatandaşımızın orman yangınları konusunda bireysel sorumluluğu var. Bu yangını biri cumartesi günü Menderes’te olanı. İzmir’de 14 farklı yerde sekiz farklı ilçede orman yangınlarına müdahale ettik” ifadesini kullandı. Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:


w6zovmyxI9e475rgsgqad8vi.jpg

afh0nqy43twrso9x6xmcuer7.jpg

pydn94faIepijq3ehmfolbgy.jpg

tiy2xrnu06exd5gurhwjmkfv.jpg

avnbtru4doxvpj5mghkeqdkz.jpg

w5ryo2ich3ge7nfqtp4xI0un.jpg

dsg9lyoxwqjmIuq2vnecpwkc.jpg

6Iamtgckf0zorsfyhtd3xbky.jpg

ayu3w0nud9e5hjlzwr1qrblt.jpg

a6ww3fvbyrIs1ync5pikqe7z.jpg

mw3fhihIv5uweqfznjz2txjo.jpg

yxoyztreqd7v9satjhn5kvwk.jpg

katwag0b29l6zoqhn4mjw8ey.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.