CHP Lideri Özgür Özel, Denktaş ve Küçük’ün Anıt Mezarlarını Ziyaret Etti

CHP Lideri Özgür Özel, Denktaş ve Küçük’ün Anıt Mezarlarını Ziyaret Etti

“GÖSTERDİĞİNİZ LİDERLİK, KIBRIS TÜRKLERİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Özel Defteri’ne, “Gösterdiğiniz özveri ve liderlik, Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, 1984 yılında hayatını kaybeden, Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simge ismi Dr. Fazıl Küçük’ün ve 2012 yılında yaşamını yitiren kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret etti. Özel, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Genel Başkan Özel, daha sonra Anıt Özel Defterini imzaladı.

“YOL GÖSTERİCİ OLDU”

“Kıbrıs’ın güçlü lideri, büyük mücahit Rauf Denktaş, Kıbrıs Türk halkının lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı olarak gösterdiğiniz özveri ve liderlik, Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullanan Özel, Rauf Denktaş’ın Anıt Özel Defteri’ne ayrıca, “Kıbrıs Türkünün varlığını ve şerefini korumak için gösterdiğiniz azim ve kararlılığınız Kıbrıs Türk halkının vatanına sahip çıkmasında yol gösterici oldu. Sizin mirasınızı yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Rahat uyuyun büyük lider. Hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.

“KIBRIS TÜRKLERİNİN VAROĞLUŞ MÜCADELESİNİN ÖNDERİ”

Özel, Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Özel Defterine ise, “Kıbrıs Türkleri’nin varoluş mücadelesinin aziz önderi Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde gösterdiğiniz liderlik ve özveri, kalplerimizde sonsuza dek yaşayacak. Halkın Sesi gazetesindeki cesur kaleminiz, Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurdu ve haklarının savunucusu oldu. Kıbrıs Türklerinin esenliği ve parlak geleceği için verdiğiniz mücadeleyi daima anacak, bıraktığınız mirası gururla taşımaya devam edeceğiz. Sizin vizyonunuz ve cesaretiniz, Kıbrıs Türk halkının umut ışığı olmaya devam ediyor. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı.


tohd45vjsmyd1nkgxqtmyvbx.jpg

pIsnwvefz8ykcxzqpojna9ge.jpg

4r21xuqtac9jntzffwi7zwkp.jpg

wtspvzcybrhmslxnczd41ml8.jpg

aI9gycr56l7sbhc8soyxk3tn.jpg

bcnsl1x83gpqoe6crnvyffgv.jpg

de6ilvhy7xrg0anybcqwk4mq.jpg

thb7jotdln6ohrpqdiukqk2w.jpg

qvt9pil13rnjw85gezlIgn7s.jpg

lgdpvhlxfscImkb7rudjmzcy.jpg

nrvhwssbzyvf5kdygoexb43z.jpg

elcb6dIzj8g2oum7yspkcdna.jpg

ymuvkix14le2rt8qphcdfnxa.jpg

s3racaumlgziek0dchh8wtn2.jpg

lkwxqzauw1ldedhyvmbnsxe8.jpg

o3otspbjml4rrcvwbpacqgkf.jpg

njmu2ujx5frqpvhzn6awbrfm.jpg

csqmrgdpayephlxjsxulj0ao.jpg

9wxn3b50tIawvymbg48vugqd.jpg

qba6pv4ciuscdwnjvzyhg7zk.jpg

ubln6tugfnhj1yvmrsx72le9.jpg

v2ho48q90tw6kexvIbcedw3p.jpg

lnvarihq13xuvdcgjzwkf4bg.jpg

m4x8lc1qwgfyajkt7nipedty.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.