CHP Lideri Özgür Özel: “‘Ben Eşitim’ Dedikleri Güne Kadar Alevilerin Eşitliği İçin Mücadele Edeceğiz”

CHP Lideri Özgür Özel: “‘Ben Eşitim’ Dedikleri Güne Kadar Alevilerin Eşitliği İçin Mücadele Edeceğiz”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“CAMİYE NE YAPILIYORSA CEMEVİNE DE AYNISI YAPILACAĞI GÜNE KADAR TALEBİNİZİN ARKASINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Erikli Baba Cemevi’ni ziyaret etti. Özel, “Aleviler, ‘Eşit hissetmiyorum’ diyorsa senin demenle eşit olmayacak, burasında hissedecek. ‘Ben eşittim, ayrımcılığa tabi tutulmuyorum, ötekileştirilemiyorum, şeytanlaştırılmıyorum, birileri kırılırken ben bir kenarda dezavantajlı bir grup olarak devletin kontrolünde sanki himaye edilirmiş gibi tecrit edilmiyorum, ben eşitim’ dedikleri güne kadar Alevilerin eşitliği için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ve sizin yolunuz bizim yolumuzdur. Sizin aşkınız bizim aşkımızdır. Ve Koca Haydar Pir Sultan’ın dediği gibi kim dönerse dönsün, siz yolunuzda yürüdükçe sizin yolunuzdan bu kardeşiniz dönmeyecektir” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Erikli Baba Cemevi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel ”Fatih’in ordularına destek olan, fetihten sonra Yeniçeriye sahip çıkan, iyi ahlakın, dayanışmanın birlikte olmanın sembol mekânı haline gelmiş, canı kış ortasında bir erik çeken bir anneye, bir bebek bekleyen hamileye bir sepet dolusu eriği kışın ortasında ikram eden, bu mucizevi, bu ilahi güçle aslında nasıl bir gönül dünyası, nasıl bir aşk, nasıl bir insan sevgisi, doğayı ve insanı merkeze alan bir inancın ne güzel temsilcisi olduğunu gösteren Erikli Baba’nın şahsında, o günden bugüne bu ocağın ateşini tüttürenlere, çorbasını kaynatanlara, aç olanı doyuran, susayanı kandırtan, günü geldiğinde dayanışmanın en iyi örneklerini gösteren ve asla ve asla kan davası gütmeyen, kan davaları bir gün biter ama sizin davanız bizim davamız, can davasıdır. Kan davasını silahla sürdürürler, günü gelince de bitirirler. Can davası silahla sürmez. Can davası kalemle sürer. Can davası yürekle sürer. Can davası inançla, sevgiyle sürer. Canlarını Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Kerbela’da canlarını kaybedenleri ve can davasını yüreklerinde insan sevgisiyle sürdürenleri yürekten selamlıyorum, hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Hazreti Hüseyin’in de beraberindeki 72 şehidin şehadet günü olan 10 Muharrem’i geride bıraktık. Bir kez daha Kerbela’da yaşanan acıları anıyor, Yas-ı Muharrem oruçlarınızın kabul olmasını niyaz ediyor, tüm canların tuttukları oruçlar, paylaştıkları lokmalar, ettikleri duaların hak katında kabul olmasını yürekten diliyorum” dedi. Özel şöyle devam etti:


sm1gk6erjsp84d2I3wamwgul.jpg

w4oxsk8vy7ghxuwck9zbp16t.jpg

rvdnpqwiamykuopagwshe5tr.jpg

fzn0vlicjptq1sojuqa3wwbe.jpg

Iqbq2h1pkmop8blfwfozkznv.jpg

puto5iwjlncc3xuxqeny8sIo.jpg

zhdjgz4obu62m39n1rkyajlb.jpg

1wlIumruastctd6nel8zmnqf.jpg

ebsyIe2dffxxkt9dukyo4p1t.jpg

oxpfuyu7j0dqfdwp9mrkytz5.jpg

lhr14bj2p7wkcggftvsxzauh.jpg

tmjqhckmwql59rvwlIobrtpj.jpg

c4ftrbsgg5qmpbtocvyehfp1.jpg

1pjn6fodbkmmtbwuhzgyhj92.jpg

qvndtIrwf5ba6wzl9ykvc0mm.jpg

ns47z1izenm20hrpdlrgkaqa.jpg

wo0ftpwxaui9pbelkvst3h6e.jpg

I5pxpzj0o83dym7vf6xrlwhm.jpg

Inrdj4wnceky9fx6opy0vau5.jpg

3czrplx9eIohewswq5ypdajb.jpg

llv0qnycpahsvrrgdehg9zau.jpg

acpsx9u1wsmlab4rjefohcru.jpg

hnwxqm4sdp80trfe6uzvf9qg.jpg

cazyptgwevo1dhuhgj2vy69f.jpg

p6vnqwmvha2qskubstyudcxe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.