CHP Lideri Özgür Özel: Atatürk’ün Askerlerine Had Bildirmeye Çalışmak, Türkiye’nin Bugünleri ve Yarınlarını Heba Etmektir

CHP Lideri Özgür Özel: Atatürk’ün Askerlerine Had Bildirmeye Çalışmak, Türkiye’nin Bugünleri ve Yarınlarını Heba Etmektir

“TEĞMENLERE O SÖZLERİ SÖYLEYEREK, ESKİ TÜRKİYE’YE DUYDUĞU ÖZLEMİ GÜNDEME GETİRDİ”

“ADALET YERİNİ BULANA KADAR NARİN’İN YANINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 101’inci Kuruluş Yıldönümü kapsamında 3'üncü Genel Başkan Bülent Ecevit ve 4'üncü Genel Başkan Deniz Baykal'ın mezarlarını ziyaret etti. Özel, Devlet Mezarlığı’ndaki ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu mezuniyet töreni ardından kılıçlarını çatarak ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan teğmenler hakkındaki ifadelerini eleştiren Özel, “Bu teğmenlere ‘O kılıcı kime çekiyorsun’ diyor, yıllarca izledin de aklına gelmedi, şimdi mi geliyor senin aklına bu soru? Cevaplayım o zaman: Teğmenler kılıcı kime çekerler biliyor musun? Dosta güven ve düşmana kaygı versin diye çekerler. Sen TSK’nın dostuysan, anayasal düzenin dostuysan, Türkiye Cumhuriyeti’nin dostuysan, Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan o kılıçtan niye ürküyorsun? O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek. Türkiye’nin düşmanları ürkecek. Atatürk düşmanı varsa o ürkecek. Onlar ürktükten sonra sekiz gün dura düşüne, onların safına geçip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine had bildirmeye çalışmak gerçekten bir siyasi tükenmişliğe, kutuplaşma niyetiyle Türkiye’nin bugünleri ve yarınlarını heba etmeye çalışmaktır. Ben buna izin vermem. O yüzden sözümüze kıymet veren herkese diyoruz ki bu oyunu görün. Gençlerin bir kısmını bir yanda bir kısmını öbür yanda gösterme uğraşını görün. Orduya laf söyleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusuyla Recep Tayyip Erdoğan’ın ordusu gibi bir ikilik yaratmaya çalışan ayrımcı dili görün. Teğmenler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleridir, TSK’nin askerleridir. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki hepimizin askerleridir” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 101’inci Kuruluş Yıldönümü kapsamında 3'üncü Genel Başkan Bülent Ecevit ve 4'üncü Genel Başkan Deniz Baykal'ın mezarlarını ziyaret etti. Devlet Mezarlığı’ndaki ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, “Değerli basın mensupları, hepinizi partimizin kuruluş yıldönümünde saygı ile selamlıyorum. Bugün partimizin kuruluş dilekçesinin verildiği, resmi kayıtlara geçtiğinin 101’inci yılı. Ancak geçtiğimiz kurultayımızda da tüzüğümüzde de işlediğimiz gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabulüyle, CHP’nin ilk kurultayını Sivas Kongresi kabul ettiği için 105’inci kuruluş yıldönümündeyiz. Bugün sabah önceki genel başkanlarımız Sayın Altan Öymen, Sayın Hikmet Çetin ve Sayın Murat Karayalçın ile birlikte önce Aslanlı Yol’daki matem yürüyüşümüzü gerçekleştirip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koyduk Anıtkabir’e. Misak-ı Milli Kulesi’nde Partimizin kuruluş yıldönümünde Partimizin kurucusuna duyduğumuz minneti, özlemi ve bundan sonrası için kendisine verdiğimiz sözleri tekrar ettik. Ardından İkinci Genel Başkanımız ve İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün mezarı başındaydık. Daha sonra hep birlikte devlet mezarlığına geldik. Burada üçüncü Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Bülent Ecevit’in ve Genel Başkanımız ve Bakanımız Sayın Deniz Baykal’ın mezarları başındaydık” dedi. “Birazdan partimizin kapalı olduğu dönemlerde genel başkanlık görevinde bulunan Cezmi Kartay’ın, Necdet Calp’in mezarlarını ziyaret edeceğiz” dedi. Özel ayrıca şunları dile getirdi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.