CHP Lideri Özel, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi Ziyaret Etti: “Kıbrıs’ta Çok Farklı Gelişmeler Olabilir”

CHP Lideri Özel, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi Ziyaret Etti: “Kıbrıs’ta Çok Farklı Gelişmeler Olabilir”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL:

“KKTC’NİN YALNIZLAŞACAĞI HİÇBİR ŞEYE GEÇİT VERMEMEK GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kıbrıs’ta yaşanabilecek yeni süreçlere dikkati çekerek, “Önümüzdeki süreçte çok farklı gelişmeler olabilir. Ama burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin zor durumda kalacağı, yalnızlaşacağı hiçbir şeye geçit vermemek gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıldönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'yi ziyaret etti. KKTC Cumhuriyet Meclisi Kabul Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Özel, “Çok teşekkür ederiz Sayın Meclis Başkanım. Hem kabulünüz için, hem partimiz için, Kıbrıs Barış Harekatının emeği olan geçmişteki tüm siyasetçiler için kullandığınız güzel ifadelere aynen katılıyoruz biz de. Biz Kıbrıs’ı yavru vatan olarak gören değil Kıbrıs’ı kardeş vatan, devlet olarak gören bir anlayışa sahibiz. Kuzey Kıbrıs’ı bir bütün olarak destekliyoruz. Sahipleniyoruz” dedi.

“YOL GÖSTERİCİ GENEL BAŞKANLARIMIZLA BİRLİKTE BURADAYIZ”

KKTC’nin haklarının savunulmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Özel, “Türkiye’deki herkesin elbette siyasi görüş farklılıkları olabilir ama Kıbrıs’ı bir bütün olarak sahiplenmesini, Türkiye’deki iç politik tartışmaların dışında tutulmasını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarının, menfaatlerinin, Kıbrıs Türklerinin haklarının ve menfaatlerinin büyük dikkatle savunulması gerektiğini düşünüyoruz. Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanını ziyaretimizde de ifade ettik. Önümüzdeki süreçte çok farklı gelişmeler olabilir. Ama burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin zor durumda kalacağı, yalnızlaşacağı hiçbir şeye geçit vermemek gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Biz, 50 yıl öncenin biraz önce de siz de selamlaşırken ayrı ayrı ifade ettiniz, 50 yıl öncenin bakanları, Barış Harekatının parolası olmuş Turan Güneş’in o zamanki 19 yaşındaymış o zaman Ayşe Hanım, harekatın sembol ismi Ayşe Hanım ile görev yaptıkları dönemlerde hem Dışişleri Bakanı olarak hem CHP Genel Başkanı olarak yaptıkları görevlerde Kıbrıs meselesine gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyetlerle, halen daha partinin Genel Başkanı olarak bana dış politika konularında ve Kıbrıs konusunda en önemli yol göstericiliği yapan genel başkanlarımla birlikte buradayız” ifadesini kullandı. Özel, konuşmasını şöyle tamamladı:




xqfsbtonhk1b49kr2Iw5p06z.jpg

vxz2pydhla9uwIifny6fgkz4.jpg

zonvy6yq14xsrhxIepmglhke.jpg

nhrg4mmqjhvlcgoay0tfvwy2.jpg

wgd4fbadz8smru9jy7psIzqy.jpg

qpmrxs4fbgjauxn2ts3oh5rw.jpg

geddm0hrivox7a83q5znbla4.jpg

w1odslvvpazhrbamq3nftoch.jpg

fyjmkqnhujxsag9biwIwczxr.jpg

fnwosye2jswbkvIp1g4gimt3.jpg

pdtk8mv9zaldrgiqfxogoj1u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.