CHP Lideri Özel’den İktidara Eğitim Politikaları Eleştirisi: AKP’nin 22 Yıllık İktidarında Kendi İçlerinde Mutabakat Yok

CHP Lideri Özel’den İktidara Eğitim Politikaları Eleştirisi: AKP’nin 22 Yıllık İktidarında Kendi İçlerinde Mutabakat Yok

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“TARİKATLAR, CEMAATLER KAVGASI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, iktidarın kötü eğitim politikasının sonuçlarını tüm ülkenin yaşadığını belirterek, “AKP’nin 22 yıllık iktidarında kendi içlerinde dahi mutabakat yok. Tarikatlar, cemaatler kavgası var. ‘Her köşe başını hangimiz tutalım? Bunları nasıl yapalım, müfredata kendi zihnimizdeki zehri nasıl akıtalım? O kitaplar üzerinden bu zehri Anadolu ve Trakya’ya nasıl yayalım’ düşüncesi var. Böyle olunca maalesef, üzülerek söylemek gerekiyor ki çocuk AKP’linin de çocuğu olsa, CHP’linin, MHP’linin, DEM’linin, İYİ Partilinin de, hangi görüşten olursa olsun PISA sınavına girdiğinde ortalamamız sondan ikinci, üçüncü dünyada” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partimizin Ankara Anıtpark’ta başlattığı ve 24 saat sürecek olan Eğitim Maratonu etkinliğinin başlangıcında konuştu. Özel, “Bugün Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş, Gölge Milli Eğitim Bakanımızla, Bakan Yardımcılarımızın uzun süredir emek verdiği, birkaç kez milli eğitim ile ilgili gündemlerden dolayı ileri tarihlere alınan ve milli eğitime dair, ülkenin eğitim politikalarına dair konuşulması gereken ne varsa, tamamının konuşulup, değerlendirileceği, adına eğitim maratonu dediğimiz bir etkinlikle, dünya siyaset tarihinde yerini alacak özgün bir etkinlikle konuşacağımız bir süreci başlatmak üzere Anıtpark’tayız” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİNİN TALİMATI”

Etkinlik için yer belirleme sürecinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un önce kendi taraflarında yer aldığını ancak daha sonra tutum değişikliğine gittiğini bildiren Özel, “Aslında Suat Özçağdaş’ın önerisi ve hepimizin kabulü, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un da ‘Bu çok iyi bir fikir. Söylenecek her şey konuşulmalı, Meclis’in yanı başında, hatta biz o kürsüyü bir özgürlük kürsüsüne çevirelim, Meclis’e söyleyecek sözü olan herkes gelsin ve kullansın’ dediği bu kürsü Meclis’in yanı başına kurulabilecekken, dün akşam saatlerinde Numan Kurtulmuş’un daimi bir özgürlük alanı olsa ne iyi olur, ne iyi akıl etmişsiniz bütün sorunların dile getirileceği bu kürsüyü dedikleri bu kürsünün konulacağı yeri İçişleri Bakanının ve Ankara Valisinin talimatlarıyla parkın etrafını bariyerlerle çevirdiler” dedi. Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:


gvutpo1dyrwfamxsxlra8htk.jpg

jzuvlouinddtn5bgqz0cew3a.jpg

xqmcsqmkdb9v1waf5If4golr.jpg

uxgfq38dza4ce9yowrhntyb2.jpg

ln6zgcakhtudnej0pwiq9prt.jpg

km0njcrhgfloz7bou8ayk3xw.jpg

ean1zbp4enspmv2ucjl9mhrb.jpg

vimcpbI8jh7kncb69yhwzkf5.jpg

sdbnsfzlxag7phb5uof4j9rh.jpg

zykesvlnof3cdzwjxc2ufjh9.jpg

tl4rqpawItc2y5hedyvvwmjb.jpg

qirc7l8nuygrum0zhbaIlhfx.jpg

wzyj08ko3lm492h7lygzfkrt.jpg

vioet4h3aq71fdrdmuywsvw6.jpg

vser48du7xwpngbIzqcahvik.jpg

olbnv9jj7ye8pftwucdqt5ai.jpg

gwocushfmo82ykear7u4hbi3.jpg

2yagn1jzypc9xlmserdooxwv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.