CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında Konuştu: “Şantajcıya Prim Vermeyiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında Konuştu: “Şantajcıya Prim Vermeyiz”

-“MUHALEFETE DEĞİL İKTİDARA MUHALEFET EDECEĞİZ”

-“GİDİN, BU SEÇİMİ KAZANIN”

TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan’ın sosyal medya üzerinden CHP seçmenine seslenmesine tepki gösterdi. Genel Başkan Özgür Özel, “Ey Erdoğan, sen değil miydin Hatay’da ‘Belediye başkanı benden olmazsa hizmet gelmez, mahzun kalırsınız, bakın Hatay mahzun kalmadı mı?’ diyen. Bu taş kalplinin kalbindeki taşın yumuşadığına inanacak enayi var mı karşında? Ordu’ya, ‘Tayyip Erdoğan varsa doğalgaz var, yoksa doğalgaz yok’ diyen şantajcıya prim verecek birisini görüyor musun karşında? CHP’ye ayna tuttuğunda o aynayı sana çevirirler” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in açıklamalarına yanıt vermeyeceğini tekrar eden Özel, “Muhalefete muhalefet etmek yerine iktidara muhalefet etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, grup toplantısında konuştu. Genel Başkan Özgür Özel, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdiği konuşmasında, “Erzincan İliç’teki altın madeninde 9 emekçimizin toprak altında kalmasının üzerinden tam 1 hafta geçti. CHP olarak başta Erzincan Milletvekilimiz Sayın Sarıgül olmak üzere bölgeye derhal 2 genel başkan yardımcımız ve 3 milletvekilimizden oluşan bir heyet görevlendirdik. İlk andan beri oradaydılar, bir ön rapor yazdılar. Ardından raporlarını olgunlaştırdılar. Şu anda da genel başkan yardımcımız ve 2 milletvekilimiz bölgeyi takip ediyor. Tabii televizyonlarda, gazetelerde haberi bir toprak kayması, bir heyelan, kaçınılmayacak felaket gibi göstermeye çalışan iktidar medyası var. Orada yaşanan bir heyelan ya da toprak kayması değildir. Orada yaşanan, işlenen madenden arta kalan yığınların liç halinde üst üste konmasından oluşan yapay bir dağın hesapsızca oluşturulmuş yapay bir dağın çökmesi, kaymaya başlaması, önüne kattığı her şeyi altına alarak 9 canı ölüme sürüklemesidir. Orada üst üste parayı istifleyenlerin insan hayatını hiçe sayarak maden atıklarını bir yerde dağ şeklinde istiflemesinin sonucudur. Bir yanda birileri para kazanırken zenginliğine zenginlik katarken 9 vatan evladı şu anda durdurulan arama ve kurtarma çalışmaları ile ümitlerin neredeyse tükendiği noktada bu para kazanma hırsının kurbanı olmuşlardır” dedi.

“BU DAĞ BİR GÜN BAŞIMIZA BELA OLACAK”

İliç’te arama ve kurtarma çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Arama ve kurtarma çalışmalarını dikkatle takip ettik. Hem etkisizliği, hem çaresizliği gözlerimizle gördük. Ben milletvekili arkadaşlarımızın ulaştırdığı ön raporu okuduğumda geçmişte yaşadığım bir felaketin travması ile bir kere daha tanışmış oldum. Soma’da 301 madencimizi kaybettiğimizde 4 gün boyunca maden ocağının ağzında acılı anneler, eşler, çocuklar, babalarla birlikte beklerken hep ağlamaların arasında, ağıtların arasında Allah’a yakarışların arasında şunları duyuyorduk, ‘Söylüyordu, söylüyordu. Maden çok sıcak diyordu. Çizmelerim yarıya kadar ter doluyor, 4-5 saatte bir boşaltıyorum, yoksa yürüyemiyorum, ayağım kayıyor diyordu. Akşam geliyordu, uyku uyuyordu ama uykusunu alamıyordu. Başının ağrısı hiç geçmiyordu. Hep bu maden bir gün başımıza bela olacak diyordu.’ Sözleri hala kulağımdayken ön raporu açtık. Son günlerde basına konuşmasının, sivil toplum örgütlerine konuşmalarının, büyük şehirlerden dayanışma için gitmiş sosyal hizmet görevlilerini, psikologların bile ziyaretine, temasa engel olunan ailelerin ön raporda söyledikleri, ‘Bu dağ bir gün başımız bela olacak. Yığın, yığın, yığın nereye kadar. Çatlaklar oluştu, vallahi bir kayarsa hepimizi önüne katar, altına alır, burada kimse kalmaz. Burada hiçbirimiz kalmayız.’ Bunları görünce ve o alanda zaman zaman 600-700 kişinin birden çalıştığı düşünüldüğünde, 9 kayıp çok büyük, yüreğimizdeki acı çok büyük ama nasıl bir büyük felaketin daha kenarından geçtiğimizin, bu sefer belki 2 Soma faciasını bir anda yaşayabileceğimiz bir felaketten son anda belki kurtulduğumuzun da hepimizin bilincinde olması lazım” ifadelerini kullandı.

“HAKSIZ ŞEKİLDE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİYORLAR”

“Bu mesele İliç meselesi aslında, normal şartlarda herhangi bir demokraside turnusol kağıdı gibidir” diyen Özel ayrıca şunları söyledi:

uhiztrtqk5ojdvqjp0sf6f27.jpg

7ahmjtsr9xvfxgerejghikun.jpg

u78ujbq3gmdonp5ser2svj9t.jpg

dcuetxxyivjjIzop89smceao.jpg

w2hcsktjxdh0mgmkuzqfbs7y.jpg

7c96o8qdk1dj3pxulnelwy2a.jpg

9dq4ujoqtvs1wjieyort8knn.jpg

9mifgxzwuonqha2dc86dl3cp.jpg

poxe9nfraesvbqyt1odmi0ud.jpg

zv6nqx9gd5qkfb2j1yfrod3c.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.