CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Oturun Ali Bey, Oturun; Ama Ondan Sonra Yerinizde Yeller Eser”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Oturun Ali Bey, Oturun; Ama Ondan Sonra Yerinizde Yeller Eser”

“EN KISA ZAMANDA ORAYA CHP’Lİ CUMHURBAŞKANI, CHP’Lİ BAKANLARI GÖTÜRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya’daki halk buluşmasında, Dumlupınar’daki resmi törende iktidarın protokol uygulamasına ilişkin “Partinin genel başkanına da söz vermiyorlar. Neymiş, orada oturacakmış. Oturun Ali Bey, oturun. Bu sene oturun. Allah nasıp ederse seneye de oturun. Ama ondan sonra yerinizde yeller eser” dedi. “CHP olarak öyle bir resmi törende, öyle bir kargaşanın, öyle bir kavganın tarafı olamayız. Çünkü bu ülkeyi kuran iradeyiz. Biz olmasak o tören olmazdı orada” diyen Özel, “Oraya gidip de zorla mikrofon almayacağız. Onları orada protesto etmeyeceğiz. Ne yapacağız? Daha çok çalışacağız. Daha çok çalışacağız. En kısa zamanda oraya CHP’li bir Cumhurbaşkanı, CHP’li bakanları götüreceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kütahya’daki İlk Hedef Anıtı’nda halk buluşmasında konuştu. Özel, “İşgal ordularına karşı 26 Ağustos akşamı Kocatepe’den Büyük Taarruz talimatıyla harekete geçen ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan sıfatıyla yönettiği için, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi adını da alan ve 30 Ağustos’ta burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önce Anadolu’nun kurtuluşunu ilan eden büyük zaferin şanlı ve kutsal topraklarında, bu topraklara ev sahipliği yapan, yüreğinde vatan, millet ve bayrak sevgisi olan Dumlupınar, Kütahya, Afyon ve Uşak’ın güzel insanları hepiniz hoş geldiniz. Yıllardır resmi törenlere geliriz. Katılırız. Partimizi temsil ederiz. Her seferinde içimde şöyle bir sızı olur. Yahu bu Dumlupınar nasıl olur da ‘İki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti’yse, diğeri CHP’ dediği Atatürk’ün, bu partiden belediye başkanı Dumlupınar’da olmaz da nasıl başka partilerden olur? Biz nerede yanlış yapıyoruz? Bu işi nasıl düzeltmeliyiz derdim. Sadece Dumlupınar’a değil. Afyon’a yanardım, Kütahya, Uşak’a yanardım. Buradan düşmanın denize döküldüğü İzmir’e kadar Ege’deki pek çok ile kendi memleketime yanardım. Ama bugün burada, partinin Genel Başkanı olarak, Genel Başkan olduktan sonraki ilk seçimlerde sizlerin emeğinizle birbirinden kıymetli adaylarımızla, örgütümüzün mücadelesiyle bu mahcubiyet ortadan kalktı. Yüreğimde her zaman olan o burukluk yerine büyük bir coşku var. Çünkü şimdi artık Zekeriya Yılmaz oturuyor Dumlupınar Belediye Başkanlığında. Kütahya’yı Eyüp Kahveci’ye, Afyon’u Burcu Köksal’a, Uşak’ı Özkan Yalım’a emanet ettiniz. Hem bugünkü ev sahiplikleri için hem de seçim başarısı için ilçe başkanımız Şerafettin Uçar’a, Kütahya İl Başkanımız Tamer Yenikaya’nın şahsında tüm örgütümüze yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

“AKP, ADINDAN MI RAHATSIZ OLDU?”

Özel, Yenimahalle Belediyesi’nin Dumlupınar’a kazandırdığı tesisi hatırlatarak, “Burada Uşak, Afyon’un kıymetli il başkanları, belediye başkanlarının yanında ilçe belediye başkanları var. Uşak milletvekilimiz, Kütahya milletvekilimiz burada. Tümünün emekleri var. Hepsine teşekkür ediyorum. Onlarla ve sizlerle gurur duyuyorum. İş daha buralara gelemeden, bizim boynumuz bükükken, 2016 yılında Fethi Yaşar’a dönemin MHP’li belediye başkanı geldi, dedi ki ‘Bizim imkanımız yok. Ama Dumlupınar’da, bu önemli topraklara gelenlerin elini, yüzünü yıkayacağı, ihtiyacını gidereceği, soluklanacağı herhangi bir yer yok. Bir çeşme, lavabo yok. Bir yardımınız olur mu?’ dedi. Fethi Yaşar, belediye başkanlığı görevini Yenimahalle’de partizanca değil herkesi kuşatarak, şimdi bizim ortaya koyduğumuz Türkiye İttifakını Yenimahalle’de yıllar önce kurmuş birisi olarak, geldi ve 2018’de açılışını hep beraber yaptık. Adını da Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Dumlupınar Sosyal Tesisleri’ni yaptı. 1-2 yıl güzel işledi. Sonra belediye malum AKP’ye geçti. Geçince de orası artık adından mı rahatsız oldular, yapandan mı rahatsız oldular? Kaderine terk edildi. Perişan oldu. Çürüdü. Bu seçimleri aldıktan sonra Zekeriya Yılmaz, bir kez daha geldi. Bir kez daha Fethi Başkanı ve bizleri ziyaret etti. Fethi Başkan yaptığını bir daha yaptı. Bugün gezdim. Çok amaçlı salon. İcabında resmi tören, icabında düğün, icabında taziye ve yanında başka salonlar. 20 oda, 50 misafir kapasiteli bir misafirhane. Pırıl pırıl. Türkiye’nin dört bir yanından buraya gelenleri misafir etmek için bekliyor. Ben Zekeriya Başkana da, Zekeriya Başkanımızın talebiyle bu güzel eseri bir kez daha Dumlupınar’a kazandıran Fethi Yaşar’a yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL, KURTULUŞ MÜCADELESİNİ ANLATTI

Özel, “Biz bugün buradayız, ne için, neyin yıl dönümünde buradayız? Ağustos ayı bizler için zaferlerle dolu bir ay. Malazgirt Zaferi, Çaldıran Savaşı, Mercidabık Zaferi, Belgrat’ın fethi. Mohaç Zaferi ve nihayet 30 Ağustos Zaferi, ağustos ayını zaferler ayı yapıyor. Cihan harbi, yani Birinci Dünya Savaşı bittikten sonra Anadolu tarihinin en zor günlerini yaşıyor. İşgal altında. Yedi ayrı ordu, Anadolu’yu işgal etmiş. Hep beka sorunundan bahsedilir ya. İşte Anadolu o gün beka sorununu, parçalanmayı, yok olmayı, işgal altında kalıp artık başkalarının toprağı olma tehlikesini yaşıyor. Bu süreçte Anadolu’nun çeşitli kentlerinde, ayrı ayrı yapılar. Ayrı ayrı çeteler, birlikler bir araya geliyorlar. Ama tek başlarına başarması mümkün değil. Gaziantep’te Şehitkamil, 14 yaşında annesinin başörtüsüne saldıran Fransız’a direnince dipçik darbeleri ile ölüyor. İzmir’de Hasan Tahsin, o namuslu ilk kurşunu sıkıyor. Ama oracıkta ölüyor. Anadolu’nun dört bir yanında kahramanca direnen ama bir araya gelmesi gereken milli güçler, milli birlikler var. İşte bu şartlar altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şartların ağırlığının parkında. Hiçbiri yetmezmiş gibi İstanbul işgal donanması tarafından kuşatılıyor” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.