CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “47 Yıl Sonra Birinci Parti Olduysak Farklı Şeyler Yaptığımız İçin Olduk”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “47 Yıl Sonra Birinci Parti Olduysak Farklı Şeyler Yaptığımız İçin Olduk”

“DAHA ÖNCE YAPTIKLARIMIZI SÜRDÜRÜRSEM BU AKIŞI DEĞİŞTİREMEM”

“YEREL SEÇİMDE SÖZÜMÜ TUTTUM. İKİNCİ SÖZÜM GENEL SEÇİMDE İKTİDAR OLMAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partideki değişimin başarıyı beraberinde getirdiğini vurgulayarak, “Ben daha önce yaptıklarımızı aynen sürdürmek üzere genel başkanlık yapacak olsam bu akışı değiştiremem. Parti, 47 yıl sonra birinci parti olduysa farklı şeyler yaptığımız için oldu. Ben bir seçim başarısını tek başıma kendime, ekibe mal etmem. Doğru adaylar önemli, doğru kampanya önemli, konjonktürün katkısı var. Ama şunu da kabul etmek lazım ki yeni bir siyaset izliyoruz ve sonuç aldığımızı görüyoruz” dedi. Özel ayrıca, “Ecevit, girdiği iki genel ve iki yerel seçimden partiyi birinci parti çıkardı. ‘Ben de yapacağım’ dedim. Ben ilk sözümü tuttum. İkinci sözüm partinin genel seçimde iktidar olması. Kazanmazsak, ertesi gün istifa ediyorum. İlk genel seçimde birinci parti ve iktidar yapmazsam ertesi gün istifa ediyorum, dönmemek üzere. Bu kadar netim” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100 Ana Haber’de Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Özel, TBMM Genel Kurulunda CHP grubunun ayağa kalkmasına ilişkin olarak, şunları kaydetti:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.