CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “29 Yıl Önce Yaşananların Binde Birini Yaşamaya Tahammülümüz Yok”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “29 Yıl Önce Yaşananların Binde Birini Yaşamaya Tahammülümüz Yok”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“MESELE VATAN OLUNCA GERİ YASLANANLARDAN DEĞİLİZ”

-“BARIŞIN SAĞLANMASINI SAVUNUYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret etti. Özel, burada yaptığı konuşmada “Asla ve asla bir daha 29 yıl önce yaşananların değil bir benzerini binde birini yaşamaya tahammülümüz yok. CHP gelecek seçimlere kadar muhalefet partisi, millet o görevi verdi. Türkiye’de muhalefet partisiyiz ama dışarıya çıktık mı Türkiye’nin partisiyiz. Allah’ın izniyle gelecek seçimlerden sonra iktidar partisiyiz. Bunun için 30’uncu yılda tüm siyasi partilerin genel başkanlarını ayrı ayrı arayıp davet edeceğim. Şimdiden buradan söylüyorum, hep birlikte Bosna’da, Srebrenitsa’da olmamız lazım. 30’uncu yılın, 30’uncu yıla yakışır şekilde anılması, o acının birinci yıl gibi hatırlanması, hatırlatılması, belleklere bir kez daha nakşedilmesi için üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Derneğimizle birlikte fikri işbirliğine, sahada işbirliğine, lojistik işbirliğine, ne gerekiyorsa yapalım” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bosna Sancak Derneği 1989 yılında kurulmuş, kurulduğu günden beri hep ivmesi yukarıya doğru gitmiş, hep güçlenmiş, hep birilerine güç vermiş bir dernek. Biraz önce sayın başkan ifade etti, Türkiye’de kurulan üç dernekten biri yaşıyor. Çok sayıda dernek var. Ama hepimiz biliyoruz ki bazı dernekler toplulukların kendilerine mekan yarattığı, imkan yarattığı, belli imkanlardan istifade etmek üzere kullanılan yapılar. Ama Bosna Sancak Derneği gibi kendisi için değil başkaları için, özellikle Bosna Hersek’teki akrabaları için bir şeyler yapan, bilge kral Aliya İzzetbegoviç’in ‘Unutulan katliamlar tekrarlanır’ sözünü unutmayan, nihayet BM’nin soykırım anma günü ilan etmesiyle, hem Bosna-Hersek’teki siyasetçilerle, Sancak’taki siyasetçilerle, Türkiye’de siyasetin bütün bileşenleri ile birlikte, büyük bir mücadele veren, iyi niyetli ve özverili insanların derneği burası. Sizleri tanıdığım için, birlikte olduğum için çok müteşekkirim, her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


zgn3nz47weqh2joupa5urbst.jpg

cav9bmulzhkjqxs2t8p7l6g4.jpg

opq1jq5wxzcj9gpvrl4udelk.jpg

iu5wedz4a0lfvyhjm8g3vosu.jpg

lj1d3wh6e5k2g8ktalsppybo.jpg

tuba4tvf1szIp6eljcp9qxd3.jpg

lnjktoupe86bw9f3dedfvtyz.jpg

tsq0umvmpa2h3senozrwlI8z.jpg

kx093sht8rlakl4mbozjvmnu.jpg

svpsm8vbzzj7ekquw91a2r5w.jpg

p6w412mxkdcvyzierxb7uehz.jpg

ecs79d5an0fqtdw6jb3uhqlb.jpg

mx9j5icecrrwjpmkuqdoly0g.jpg

zj07l2ydol43pxaksx1m6gnz.jpg

l3hwiwaf2uo7ckjlmqdjtzcy.jpg

co8bpydbcgs3demzginz9jrj.jpg

yd6rkgxos1h8iuc97paqc2ev.jpg

tdmrjnfvzqny3Iiqrxswbgw7.jpg

4ighxtf8uw3Iwafuocqjgzvr.jpg

bsIefkq5qjmt3pz9dtw4bhok.jpg

vrci32ue0lwtpzjnsytqbxep.jpg

hrpqrsczy89h7tisIdgq30wp.jpg

g14nd6zszgw59atcqi8fdleq.jpg

m3ego9lmkgsanzcuywf2tvol.jpg

6evpszmtacg5bwh3uzcf294e.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.