CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “2 Bin 500 TL’lik Artış, Geçinemeyen Emekliyle Dalga Geçmektir”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “2 Bin 500 TL’lik Artış, Geçinemeyen Emekliyle Dalga Geçmektir”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA KIRMIZI ALARM DURUMUNDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, “Biz, en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunuyoruz. AKP’nin ilk iktidara geldiği gün en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. Bugün gelinen noktada en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılması sadece geçinemeyen emeklilerle dalga geçmektir. Bugün asgari ücret düzeyine çıkarılmayan her rakam emeklinin cebinden bir şeyleri almaktır” ifadelerini kullandı. Özel, hayvan katliamına yol açabilecek düzenleme hakkında ise “Bu konuda da kırmızı alarm durumundayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün daha önceki dönemlerde ekonomi yönetiminde ve Dışişleri Bakanlığında görevler üstlenmiş, hepimizin geçmişte de iyi ilişkiler içinde olduğu Sayın Babacan’ı DEVA Partisi’nin Genel Başkanı olarak kıymetli heyetiyle birlikte genel merkezimizde ağırladık” dedi.

“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Özel, “Kurultaydan hemen sonra telefonlaşmıştık ve böyle bir ziyarete kendilerinin niyeti vardı ama her iki partinin de aday belirleme sürecindeki yoğunlukları, ardından yerel seçim gündemi, yerel seçim sonrası hepimizin yaşadığı yoğun gündemde bu ziyaret bugün gerçekleşebildi. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanın, birazdan kendisinin ifade edeceği, hepimizin içinde bulunduğu üç gündem maddesi konusunda nezaket ziyareti ve hayırlı olsun dileklerine ilave olarak değerlendirmeleri ve bizim konuya nasıl yaklaştığımıza ilişkin ifadeleri oldu. Son derece her iki partinin bundan önce sürdürdükleri iyi ilişkileri bir kez daha teyit eden, bundan sonrası için de ülkenin yararına, Türkiye’nin yararına olabilecek her konuda yoğun bir işbirliğini de yapabileceğimizi gösteren son derece verimli bir toplantı oldu. Ben Genel Başkana, kıymetli heyetine çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI, ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI”

Özel, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, en düşük emekli aylığına yapılan sınırlı artışla ilgili soruya, “Dün sıcağı sıcağına da değerlendirmiştik. Biz, en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunuyoruz. AKP’nin ilk iktidara geldiği gün en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. Bugün gelinen noktada en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılması sadece geçinemeyen emeklilerle dalga geçmektir. Bugün asgari ücret düzeyine çıkarılmayan her rakam emeklinin cebinden bir şeyleri almaktır. Bu 10 bin lira Ocak ayında verildiğinde tam 25 kilo dana kıyma alıyordu. Zamdan önce bu 16 kiloya düşmüştü. Zamla birlikte 20 kiloya çıktı. Burada verilen 2 bin 500 liranın getirdiği nokta, 20 kilo dana kıyma parası. Yani Ocak ayına göre emeklinin sofrasından, mutafından 5 kilo dana kıymayı birisi almış oluyor. Emeklinin maaşından 5 kilo dana kıyma parası Ocak’tan bugüne çalınmıştır. Dün yapılan ayarlama bir zam değil emeklinin hakkı olan parayı cebinden çalmaktan başka bir şey değildir. Bunu bir kez daha kabul etmeyeceğimizi ve emeklilerle birlikte en sert tepkiyi verip mücadeleye bu noktada devam edeceğimizi ifade etmek isterim” dedi. Özel, İzmir’de sağanak yağışın ardından iki yurttaşın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:


czo06nwjjmzqI9ry37hd1u8x.jpg

f736zuheoy1l58jsalfq94bm.jpg

Ia8uqobo50psn3wkizzemrg6.jpg

acmynvqxvdk0plqe3Ihw8ou4.jpg

jxp4gv0pwlomfufzntlydtb8.jpg

k4vc2irn53bpsguzlhIzme70.jpg

14shhtrc2vmznfxbabn6qdwk.jpg

2xrl7fnb1pb3notqfdexqorv.jpg

9tqbctealv4ygwvk8oi7lcay.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.