CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim Anıtı Açılışında Konuştu: “Kötülüğü Hep Beraber Yeneceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim Anıtı Açılışında Konuştu: “Kötülüğü Hep Beraber Yeneceğiz”

“KÖTÜLÜKTEN BİR MEVZİ DAHA ALDINIZ”

“İYİLERİN VE MAZLUMLARIN İKTİDARINI KURACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler anısına oluşturulan anıtın açılışında yaptığı konuşmada, “9 yıl sonra siz o güçlü yüreklerinizle o kötülükten bir mevzi daha aldınız. Kötülük geriliyor. Biz kötülüğü hep beraber yeneceğiz. Bunu öyle kaba siyasetle, sözde siyasetle değil hissederek yeneceğiz. Hissederek, şuramızda hissederek yeneceğiz. Çünkü onların kötülüğüne karşı ancak ve ancak sizin yüreklerinizin haklı gücü ve onuru onları yenebilir. Biz yanınızdayız. Olmaya devam edeceğiz. Hep yanınızda olduk, bundan sonra da olacağız. Sizden ilham aldık, almaya devam edeceğiz. Sizden güç alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Günü gelince bu kötülüğü bütün mevzilerden söküp atıp, iyilerin iktidarını, onurlu insanların iktidarını, haklıların iktidarını, mağdurların ve mazlumların iktidarını kuracağız. Sonra o kötülerden teker teker hesap soracağız. Ant içiyorum buna. Önünüzde buna ant içiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anıtın açılışını gerçekleştirdi. Özel, “9 yıl sonra Türkiye’nin siyasi tarihinin, Türkiye tarihinin en acı olaylarından birinin yıldönümünde, yıldönümünden bir gün önce yıllardır beklenen bir anıtın açılışını yapmak üzere buradayız. Siyasette genel bir söyleyiş var. Acı - tatlı günler oluyor. Bizim öyle çok tatlı günlerimiz olmadı. Sayılı mutlu günler oldu ama tarifsiz acılar yaşadık. Şöyle bir gözünüzün önüne getirirseniz, son 10-15-20-30 yılda neler yaşandı diye, gerçekten tarifsiz acılar yaşadık” dedi. “Benim kendi aktif siyasi hayatımda Soma faciasıyla birlikte beni en derinden yaralayan, en travmatize eden acılardan bir tanesi şüphesiz 10 Ekim Gar Katliamı” diyen Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.