CHP 24 Saat Eğitim Maratonu Etkinliği

CHP 24 Saat Eğitim Maratonu Etkinliği

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek üzere Ankara Çankaya Anıtpark’ta halka açık olarak gerçekleştirilecek 24 saatlik Eğitim Maratonu, 18 Temmuz Perşembe saat 10.00’da başlayarak, 19 Temmuz Cuma günü sabah 10.00’da sona erecek. Etkinliğin tamamlanmasının ardından CHP İl ve İlçe örgütleri tüm il ve ilçelerde basın açıklaması gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açılış konuşması yapacağı Eğitim Maratonu etkinliğinin ilk saati, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’ın eğitimin içinde bulunduğu durum ve etkinliğe dair bilgilerin paylaşılacağı konuşması ile devam edecek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Erken Çocukluk Eğitimi, Temel Eğitim ve Ortaöğretim, Eğitim Ortamlarının Niteliği, Mesleki Eğitim ve MESEM, Yerel Yönetimler ve Eğitim, Cumhuriyet Aydınlanması ve Eğitim, Öğretmen Yetiştirme - Atanmayan Öğretmenler ve Öğretmenlik Mesleği Kanunu, Öğretmenlerin Durumu, Laik ve Bilimsel Eğitim, Nitelikli Kamusal Eğitim, Eğitim Ekonomisi, Yükseköğretim Sistemi, Akademik Özgürlükler ve Akademisyenlerin Durumu, Üniversite Öğrencilerinin Durumu, Eğitim – Hukuk ve İdari Yapılanma, Afetler Ülkesinde Eğitim, Sınav Odaklı Eğitim ve Ölçme Değerlendirme, Teknoloji Çağında Eğitim, Kapsayıcı Eğitim ve Özel Eğitim, Çocuk Hakları ve Çocuğun İyi Olma Hali olarak belirlenen 21 ana başlıkta, 100’ün üzerinde eğitim konusu ele alınacak.

Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, akademisyenler, uzmanlar, eğitim sendikaları genel başkan ve yöneticileri, araştırmacı ve yazarlar, düşünce kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile siyasetçilerden oluşan 100’den fazla konuşmacı ilgili konularda sunumlar yapacaklar.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve 13 Genel Başkan Yardımcısı; 2 Parti Meclisi üyesi; 20’den fazla konu uzmanı ve/veya deprem bölgesi milletvekili; aralarında İstanbul BBB Ekrem İmamoğlu, Ankara BBB Mansur Yavaş, İzmir BBB Cemil Tugay ve başarılı eğitim uygulamaları örnekleri olan 5 ilçe belediye başkanın da olduğu siyasetçiler de gün boyunca farklı konu başlıklarında sunum yapacaklar.

Etkinlik, @CHPMilliEğitim hesap adresi üzerinden YouTube, X, İnstagram ve Facebook dijital mecralarında 24 saat canlı olarak izlenebilecek. Etkinliğe öğretmenler, eğitimciler, yurttaşlar ve STK temsilcileri izleyici olarak katılabilecekler.

Paylaşımlarımız; #EğitimMaratonu , #Eğitimiçinşimdi , #24saat hashtagleri ile yapılacaktır.

İletişim ve Bilgi İçin: 0 532 307 32 56


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.