Çankaya Belediyesinden Gece Gündüz İlaçlama

Çankaya Belediyesinden Gece Gündüz İlaçlama

İlçede yer alan 123 mahallede ilaçlama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi, insan yoğunluğunun az olduğu bölgeleri gündüz, kent merkezlerini ise gece ilaçlıyor.

Yaz dönemi artan sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarına karşı çalışmalarına bahar döneminde başlayan Çankaya Belediyesi ilaçlama ekipleri, üreme noktaları ile çöp konteynerleri ilaçlamaya ağırlık veriyor. Çankaya Belediyesi insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla yürüttüğü çalışmalar ile vatandaşların bahar ve yaz aylarını rahat ve sorunsuz geçirmeleri için çaba gösteriyor. Ekipler havaların ısınmasıyla birlikte jit alanlarında da kent zararlıları ile mücadele çalışmalarına başladı. Bahar yağmurlarıyla artan ve “jit” adı verilen sulak ve bataklık alanlarda üreyen sivrisineklerin larvalarını henüz gelişmeden ortadan kaldırmak için özel larvasit kullanan Çankaya Belediyesi ekipleri, sorunu kaynağında yok ediyor.

İlçenin birçok bölgesinde ilaçlama çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, program dahilinde ve vatandaşların taleplerini de gözeterek gece gündüz demeden çalışıyor.

 

hy87sp6nkyrefhglzvobxeor.jpg

oh274sdpxblmjcgzr6sgwkn8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.