ÇALIK: " OKULLARDA TEMİZ İÇME SUYU SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİYORUZ"

ÇALIK: " OKULLARDA TEMİZ İÇME SUYU SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİYORUZ"

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, çocukların okullarda sağlıklı beslenme ve temiz su sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek, "Çocuklarımız kantinlerin fahiş ücretlerine mahkum edilmiş durumda.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, çocukların okullarda sağlıklı beslenme ve temiz içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek, "Çocuklarımız kantinlerin fahiş ücretlerine mahkum edilmiş durumda. Dolayısıyla bizler de Beslenme Saati projemizin kapsamını büyütüyor ve okullarda temiz içme suyu sorununa çözüm getiriyoruz. Pilot birkaç okulda başlatacağımız "Su Bank" içme suyu projesini giderek büyütecek ve yayacağız" dedi. 

Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Mehmet Murat Çalık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada çocukların okullarda sağlıklı beslenme ve temiz içme suyu sıkıntısı yaşadığını anlattı. 

Çalık, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız kantinlerin fahiş ücretlerine mahkum olmuş durumda. Milli Eğitim Bakanımıza önerimizdir, ‘Okul kantinleri artık bundan sonra belediye şirketleri tarafından işletilecektir’ genelgesi yayınlayabilir. Genelge yayınlandıktan sonra kantinlerdeki fiyat politikasını da Milli Eğitim Bakanlığımız belirleyebilir. Milli Eğitim Bakanımız tek bir genelgeyle memleketteki bütün kantinlerin problemini çözebilir. Buradan tavsiyemizdir. 

Yaz döneminde 4 okulumuzun konferans salonunu yeniledik. Toplam 14 okulumuzda bakım-onarım, 28 okulumuzda ise bahçe ve peyzaj düzenlemelerini yaptık. Çocuklarımız okula giderken bir yandan bir öğün beslenme sıkıntısı yaşarken, bir yandan da temiz içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Dolayısıyla bizler de Beslenme Saati Projemizin kapsamını büyütüyor ve okullarda temiz içme suyu desteğine çözüm getiriyoruz. Pilot birkaç okulda başlatacağımız ‘Su Bank’ içme suyu projesini giderek büyütecek ve yayacağız."  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.