Cahide Koşusu'nda birinciliğe Berkenin Kızı uzandı

Cahide Koşusu'nda birinciliğe Berkenin Kızı uzandı

Geçtiğimiz yıllarda, Güle Güle (2017), Ulubaş (2018), Aynişan (2019), Gülhatmi (2020) ve son olarak Bornovalım (2022) isimli safkanların galibiyetleri ile sonuçlanan Cahide Koşusu, 3 yaşlı Arap atlarına mahsus olarak, 1400 metre mesafede çim pistte koşuldu.

2019 yılından bu yana G1 statüsünde koşulan Cahide Koşusu'na bu yıl 15 tay katılım gösterdi. Koşuyu; Fatih Kuru'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu, İbrahim Bekiroğlulları tarafından antrene edilen al dişi tay Berkenin Kızı (Kaizbert - İpekela / Haberbatur) jokeyi Ayhan Kurşun ile kazandı. Kariyerinin dördüncü ve en önemli koşu galibiyetine ulaşan Berkenin Kızı ayrıca, 10 Temmuz tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı Prof. Kazım Köylü Koşusu'nu da (G3) kazanmayı başarmıştı.



Koşuda ikinciliği, iç kulvardan ataklar sergileyen Mahsun Turan idaresindeki Yamaç Torunu (Efem - Tumbul Sabuha / Sağanak) elde ederken, Halis Karataş ile bu önemli mücadelede boy gösteren Büyük Yıldız (Uçanoğlu - Dilşeker / Özgünhan) üçüncü, Kurşunili (Silah - Moğolgülü / Sülo) Vedat Abiş ile dördüncü ve Cahide Koşusu'na Ahmet Çelik ile katılan Sabır Çiçeği (Özgünhan - Aycanım / Volga 2) ise beşinci oldu.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşunun galibi Berkenin Kızı için bitiriş derecesi  1.32.30 olurken, farklar Baş - 3 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi Fatih Kuru'ya kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce verdi.



Törende ayrıca, safkanın antrenörü adına Fatih Kuru'ya plaketini, Asli Üyemiz Z. Ahsen Kurum verirken, jokey Ayhan Kurşun'a ise plaketini Kaan Sidar verdi. Törene, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.
 

CAHİDE FAMİLYASI

1900'lü yılların başlarından itibaren Arap atçılığına birçok şampiyon safkan kazandırmış olan Cahide Familyası'nın, ülkemizdeki temsilcileri arasında G1 Hatay Koşusu galipleri Baltacı (1955), Siren (1960), Cansucan (1995) ile G1 Veliefendi Koşusu galibi Emirhan.2 (1993), G1 Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu galipleri Sezgin.1 (1956, 1957, 1958), Tunca (1987), Tacım (1988) ve Berkoş (1991) gibi isimler bulunmaktadır. Bu isimlerden Tunca, 3'ü G1 olmak üzere katıldığı tüm koşuları kazanma başarısı göstermiştir. Cahide Familyası, son yıllarda Ateştopu, Bayçora, Coşartay, Sonperde, Kılıçbaylım gibi yarış hayatı ve aygırlık kariyerinde başarılı olan isimleri de sahalarımıza kazandırmıştır. 1970 yılından beri düzenlenen Cahide Koşusu, 3 yaşlı dişi Arap tayları için sezonun en önemli mücadelelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

saiqzmtsd58uxt0bpcvpury6.jpg

dreyfgfhydavopqvm8wo03u7.jpg

w0uz61q2vhd5tslkbxeo8gpf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.