Büyükşehir Temiz Çevre Ve Sağlıklı Toplum İçin Çalışıyor

Büyükşehir Temiz Çevre Ve Sağlıklı Toplum İçin Çalışıyor

 

Su kaynakları, arıtma tesisleri ile korunuyor

 

Adana'da atık su arıtmatesisleri ile temiz bir gelecek planlanıyor

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve gelmesinin ardından; AdanaBüyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), çevreyi ve sukaynaklarını korumak amacıyla ilçelere atık su arıtma tesisleri inşa etmeyedevam ediyor. Bu tesisler sayesinde, toplanan atık sular, mevzuata uygun olarakarıtılıyor ve zararsız hale getiriliyor. Böylece kirli suların, su kaynaklarınakarışması engelleniyor.

 

Saimbeyli’deinşa edilerek faaliyete başlayan atık su arıtma tesisi ile vatandaşlar dahasağlıklı suya kavuştu. Yapımı tamamlanan Karataş Atık Su Arıtma Tesisi,Akdeniz’i koruyarak Karataşlıları su kirliliği ve koku sorunlarındankurtarıyor. İleri biyolojik yöntemlerle suyun arıtıldığı bu tesis, bölgehalkına rahat bir nefes aldırıyor. Aladağ İlçesi’nde uzun yıllardır yaşananaltyapı sorununu çözmek amacıyla başlatılan atık su arıtma tesisi, Mansurlu(Sinanpaşa) Mahallesi'nde inşa edilerek faaliyete başladı.

İmamoğlu’ndainşa edilen atıksu arıtma tesisi ise tamamlanmak üzere. İleri biyolojik arıtma teknolojisininkullanıldığı tesis, İmamoğlu’nun daha temiz bir çevreye sahip olmasınısağlayacak.

YENİ ARITMA TESİSLERİ MÜJDESİ

ASKİ,yerleşim yerlerinden uzakta konumlandırılan arıtma tesislerinde arıtılansuların çevreye zarar vermeden alıcı ortama deşarj edilmesini sağlıyor. Busayede kirli ve çevreye zararlı suların su kaynaklarına karışması engelleniyor.

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Adana’mızda arıtması olmayanilçe bırakmayacağız" diyerek Saimbeyli, Karataş, Aladağ’daki tesislerinfaaliyete geçmesi ve İmamoğlu ilçesindeki tesisin en kısa sürede tamamlanmasınınardından yeni yapılacak arıtma tesislerinin müjdesini verdi. Görev süresiiçerisinde Pozantı, Feke ve Yumurtalık ilçelerine arıtma tesisi yapacaklarını duyuranBaşkan Karalar, bu tesislerin ardından Tufanbeyli ve Kozan arıtma tesisleriiçin de hazırlıklara başlanacağını ifade etti.

Sukaynaklarının korunmasının her zamankinden daha kritik hale geldiği günümüzde,atık su arıtma tesislerinin rolü hayati önem taşıyor. ASKİ'nin çalışmaları ileAdana, temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşuyor.

kqi3z1blIfuemcjp6qstuprs.jpg

0uahekspjl5lwxoqzwq2v1tm.jpg

6glhhfdocyxpt7r13lzc5eIw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.