Büyük kupalar sahiplerini buldu

Büyük kupalar sahiplerini buldu

42. Cumhuriyet Koşusu’nu Kıyıcı kazandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünde düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, 3+ yaşlı safkan Arap atlarının katılımıyla 1600 metre çim pistte koşuldu. Arap atları için 1 milyon 900 bin TL ile yılın en yüksek ikramiyeli yarışı olan bu zorlu mücadelede 15 safkan start aldı.

2022 yılının son Grup 1 koşusunu, üst üste üç birinciliğin ardından bu yarışa gelen, Mustafa Çiçek idaresindeki Kıyıcı (Kaizbert - Sönmez Esintisi / Birader) kazandı. Onur Türker’in sahibi, Engin Alagöz’ün yetiştiricisi, Merve Aydınalp’in de antrenörü olduğu 4 yaşındaki kır at, bu sonuçla ilk Grup 1 zaferine imza atmış oldu.

42. Cumhuriyet Koşusu’nu (Açık-G1/DHÖW/TR/26) izlemek için tıklayınız.

Yarışın son 200 metresinde dış kulvardan etkili bir sprint sergileyen, Gökhan Kocakaya idaresindeki Gülhatmi (Tamerinoğlu - Dahi / Bilgin) geçen yıl olduğu gibi ikinci sıraya yerleşti. Onun ardında Halis Karataş’la piste çıkan Özşimşek (Özhaber - Nurhanım / Bamka.3) koşunun üçüncüsü olurken, Demirperde (Altaha - İlaydahanım / Tamerinoğlu) Özcan Yıldırım’la dördüncülükte kendine yer buldu, Deniz Efe (Altaha - Ahubere / Caş) de Ahmet Çelik’le tabelayı tamamladı.

Kazanan Kıyıcı için bitiriş derecesi 1.45.61 olarak sonuçlanırken, koşudaki farklar 1/2 Boy - 3 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Mehmet Sönmez’e kupasını, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Dr. Nihat Pakdil takdim etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Recep Semiz de safkanın antrenörü adına Mehmet Sönmez’e plaket takdim etti.

Kazanan atın jokeyi Mustafa Çiçek’e ise plaketini Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç verdi.

Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce, Asli Üyemiz İnci Özdemir ve davetliler de katıldı.

 

84. Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda zafere ulaşan Final Dance oldu

1939’dan bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ve yarışçılığımızın klasikleşen mücadeleleri arasına giren Cumhurbaşkanlığı Koşusu, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının heyecan dolu performanslarına sahne oldu.

75. Yıl Ankara Hipodromu çim pistinde 2400 metre mesafede yapılan koşuya 9 at katılım gösterdi. Bu yıl Erkek Tay Deneme ve Ankara Koşularını kazanarak kalitesini ortaya koyan Final Dance (Declaration Of War - Finnie Mac Cool / Giant’s Causeway) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu da birincilikle tamamladı ve başarılı kariyerini taçlandırdı. Nimet Arif Kurtel’in sahibi olduğu, Mozaik Org.San.Tic.A.Ş. tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Batuhan Ay’ın üstlendiği doru erkek tay, katıldığı 13 koşuda toplam 7 Grup koşu zaferi elde etmiş oldu.

2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu (Açık-G1/TR) izlemek için tıklayınız.

Geçen yılın galibi Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) jokeyi Halis Karataş ile pistten ikinci olarak ayrılırken, Ahmet Çelik ile Zala Bey (Agresivo - Automatic Control / Al’s Theatre) de üçüncülükte yer aldı. Koşunun dördüncülüğünü ise Vedat Abiş idaresindeki Age Of Fire (Torok - Ateşin Kızı / Marlin) ve Gökhan Kocakaya idaresindeki Go Hero (Torok - Setryn / Strike The Gold) atbaşı olarak paylaştı.

Final Dance’in 2.30.06’lık dereceye imza attığı koşuda farklar 1/2 Boy - 1,5 Boy - Baş - Atbaşı olarak kayıtlara geçti.

Şeref Tribünü’ndeki ödül töreninde, kazanan tayın sahibi Nimet Arif Kurtel’e kupasını Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz verdi.

Safkanın antrenörü adına Onur Özelcanat’a ve jokey Ayhan Kurşun’a da plaketlerini yine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz takdim etti.

Törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve YKK Başkanı Dr. Nihat Pakdil, Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Recep Semiz, TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce, Asli Üyemiz İnci Özdemir ve davetliler de katıldı.

Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladığımız bu özel günde, Türkiye Jokey Kulübü 11. Resim Yarışması Sergisi de ziyaretçilerine merhaba dedi. Bu yıl yapılan geleneksel resim yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler, İstanbul ve Diyarbakır’ın ardından Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 75. Yıl Ankara Hipodromu Şeref Tribünü’nde (Giriş Kat) açılan sergiyi, sanatseverler 10 Kasım tarihine kadar, hafta içi 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

 

uhsIbygnak1rfe2dqmttzl7f.jpg

6qfpvwdblbm4oveqxafns18m.jpg

auvd0tjm9heo6Imbpjrnsyxp.jpg

6yjrlscdubshmmb0gn1ockij.jpg

wfc1Iedbadm6yu93nberklxi.jpg

3ncdo1wxlw8lptrmze2akqni.jpg

ctmrlbm6snxkg8s75guvaior.jpg

9lwtpks3vhbgcyqh7in8gx4p.jpg

Iefznuthzbos8ld3qdk57xum.jpg

nxj6zwrpz4fs9kudleemd50b.jpg

trvqqe6nxcpnul73fr9ajcw1.jpg

rrid8ucyffpwjvvwpgo2bs0x.jpg

rfjcr36zpbd4jvhqakn9be01.jpg

trdqavrfkzlx65sdlbppouzn.jpg

1ipae8pl4vtvbwxjbzqj9eym.jpg

wxaIr1hz6ex4zmrp5vuow0ch.jpg

40jcbdrezb67wuwyhlmfo5r8.jpg

uuaakmm92ygfd5xedp8fhkvt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.