“BİZİM HİKÂYEMİZ” SERİSİNİN YENİ KONUĞU: EMEKLİ BİR DOKTORUN SANATLA YENİDEN DOĞUŞU

“BİZİM HİKÂYEMİZ” SERİSİNİN YENİ KONUĞU: EMEKLİ BİR DOKTORUN SANATLA YENİDEN DOĞUŞU

Ataşehir Belediyesi’nin yaşanmış hayat öykülerini konu aldığı “Bizim Hikâyemiz” serisi her hafta olduğu gibi bu hafta da anlamlı bir hikâyeyi okurlarıyla buluşturuyor.

“Bizim Hikayemiz”in yeni konuğu, emeklilik döneminde sanata ve sosyal faaliyetlere olan tutkusu sayesinde yeni bir yaşam alanı oluşturan 56 yaşındaki Yeşim Gürkan oldu.

Yeşim Gürkan, çocukluk hayali olan doktorluk kariyerini tamamladıktan sonra, emeklilik döneminde yeni bir hobi keşfetme yolculuğunu anlattı.

Ataevi’ni Keşfedip Mandala Kursuna Başladı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iç hastalıkları alanında ihtisas yapan Gürkan, pandemi döneminde yoğun çalışmanın ardından dinlenme ve kişisel ilgilerine vakit ayırma kararı aldı.

Ataşehir’de yaşayan ve bölgede yer alan eğitim alabileceği merkezleri araştıran Yeşim Gürkan, Örnek Mahallesi’nde bulunan Ataşehir Belediyesi’nin Ataevi’ni keşfetti. Bu merkezde mandala kursuna başladı. Mandalanın sadece bir boyama aktivitesi değil, aynı zamanda derin bir felsefesi olduğunu öğrenen Yeşim Gürkan, müzik eşliğinde yaratıcı çizimler yaparak bu süreçten büyük keyif aldı.

Mandala kursunun ardından rölyef çalışmalarına da yönelen Yeşim Gürkan, ilk başta bu tür bir çalışmanın kendisine uygun olup olmadığından şüphe ettiğini dile getirdi. Eğitmeni tarafından cesaretlendirilerek, rölyef çalışmalarına başladığını belirten Gürkan, süreci şu sözlerle anlatıyor: “Rölyefi hayatımda hiç yapmamıştım, çok ince bir resim yeteneğim olduğunu da düşünmüyordum ama boyamayı çok seviyordum. Beni cesaretlendirdiler, bir şekilde başladık ve sonuç çok güzel oldu”.

‘Hem Öğretici Hem De Eğlenceli Bir Süreç Geçirdik’

Özellikle boyama kısmında büyük bir keyif aldığını belirten Gürkan, taş tozu biblolar ve çeşitli tekniklerle ilgili bilgi edinerek, hem eğlenceli hem öğretici bir süreç yaşadığını aktarıyor.

Örnek Ataevi’nin, eğitmenleri ve sosyal faaliyetleriyle kendisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Gürkan, merkezdeki eğitimlerin dışında tiyatro ve sinema etkinliklerinin de keyifli olduğunu belirtti.

“Ücretsiz Hizmet Verilmesi Çok Büyük Bir Artı Değer”

Aynı zamanda annesinin de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki resim kursuna katılmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Gürkan, Ataşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinin sunduğu imkânların büyük bir değer taşıdığını ifade ediyor. Gürkan, bu anlamlı destekle ilgili şu sözlere yer veriyor; “Ataşehir’deki kültür merkezleri ve Ataevleri, bize karşılıksız olarak ücretsiz hizmet veriyor. Bu çok büyük bir artı değer”.

“Bu Fırsatlardan Herkes Yararlanmalı”

Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu imkânların hem kişisel, hem de sosyal gelişimi açısından büyük değer taşıdığını ifade eden Yeşim Gürkan, bu fırsatlardan herkesin yararlanması gerektiğini vurguluyor ve bu konuda tavsiyelerini dile getiriyor. Kültürel faaliyetler, sosyal etkinlikler ve geri dönüşüm üzerine yapılan tasarım çalışmalarının, yaşa bakmaksızın herkes için keyifli ve öğretici olduğunun da altını çiziyor.

s2zl5hlkjavwpe6m0taxn97i.jpg

x4a5iumtom8rwzpy9nks7bef.jpg

5vowu4ptxzreiIj7sr9hwhug.jpg

uhnx37eemvzkp2fIrcqpfocg.jpg

nsc4cmkrrttwufhxjz5gy67e.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.