Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Programı Tuzla’da düzenlendi

Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Programı Tuzla’da düzenlendi

Tuzla Belediyesi ile Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü Programı’na Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü, Tuzla ilçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, TÜBİTAK MAM Başkanı ve TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy katıldı. 

“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YERDE ÇOK FARKLI NOKTALAR OLUŞUYOR” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ailenin temelinde kadın vardır. Toplumun yarısını kadın oluşturur, diğer yarısını da kadın yetiştirir. O yüzden çok kıymetlidir, çok önemlidir. Bugün Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü’nde size 3 tane yıldızdan bahsedeceğim. Bunlardan bir tanesi kadın toplumu, dünyası dedik. Kadının toplumdaki yeri, kadının başarı hikayesi, aileyi çekip çevirmesi ve aileyi kurması bir defa toplumun varlığı açısından çok güvenli. Ben bütün yaşamım boyunca şunu gördüm; kadının elinin değdiği yerde çok farklı noktalar oluşuyor” dedi. 

“EŞ DEĞERLİK KAVRAMINI HEPİNİZİN HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM” 

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü ise yaptığı konuşmasında “Beni Tuzla’ya getiren şey bir bilim kadını olmam, uzmanlık alanınım gençler olması ve sizin 12’nci sınıf olmanız ve belki de hayatımın en kıymetli faaliyetlerden biri olarak gördüğüm üniversiteye gençleri yetiştiren bir uzman olmam. Kavramların sömürüldüğü bir dönemde yaşıyoruz. Eşitlik kavramı bana biraz daha yetersiz gelmeye başladı. Bana göre insanlığın, bilimin, medeniyetin ne ırkı ne rengi ne şekli ne de partisi olmaz. Sadece kendisi olur ve bu noktadan dolayı eşitlikten daha büyük bir kavram geliştirmeliyiz. O da eş değerlilik. Bu eş değerlik kavramını hepinizin hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 

“BEN BU BAŞARILARIN HİÇBİRİNE PARMAK ŞIKLATARAK GELMEDİM” 

TÜBİTAK MAM Başkanı ve TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy “Gençler, ben bu başarıların hiçbirine parmak şıklatarak gelmedim. Ciddi mücadeleler, girişimler, kendime güvenim ve çalışmalarımın sonucunda buralara gelebildim. Bu anlamda sizlere, genç arkadaşlarımıza, genç kızlarımıza rol model olmak benim için çok kıymetli. Bilimin cinsiyeti olmaz ama bende ufakta olsa cinsiyet farklılığı oluyor. Yine de tüm gençlerin bilime yönelmesi büyük önem arz ediyor” diye konuştu. 

Programı izlemeye gelen 16 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Semiz de “Çok güzel bir program oldu. Ülkemizde kadınların, kızların bir şeyler yapacağına inanılmıyor. Ailelerde de genellikle erkekler inanmıyor, bazen anneler de inanmıyor. Bu yüzden bu tür seminerler sadece bizlere değil ailelere ve insanlara da verilmeli” dedi.















tnxfyohtmjy03laqipvgznjf.jpg

gdgjudmqoeklkpczqiohfx0x.jpg

az69cafiok3tlnd8g1wfsrhm.jpg

sn52uxfeimk1lwvg7pvb4kjt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.