Beyoğlu Mahalle Bahçelerinin 27’incisi Kasımpaşa’da Açıldı

Beyoğlu Mahalle Bahçelerinin 27’incisi Kasımpaşa’da Açıldı

Beyoğlu Mahalle Bahçelerinin 27’incisi Kasımpaşa’da Açıldı

Beyoğlu Belediyesi tarafından “Daha Yeşil bir Beyoğlu” hedefiyle inşa edilen Mahalle Bahçelerinin 27’incisi Kasımpaşa’da bölge sakinlerinin kullanımına açıldı.

Beyoğlu Belediyesi, ilçenin tarihi dokusunu koruyarak yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla Türkiye’de ilk kez uygulanan yeni bir konsept geliştirdi. Bu kapsamda çok büyük alanlar olmasa da ilçe sakinlerine rahat bir nefes aldıran Mahalle Bahçeleri projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında mahallelerde boş olan küçük ve orta ölçekli alanlarda mahalle bahçeleri inşa edilmeye devam ediliyor.

HEDEF DAHA YEŞİL BİR BEYOĞLU

“Daha Yeşil bir Beyoğlu” hedefiyle inşa edilen Mahalle Bahçelerinin 27’incisini Kasımpaşa’da hizmete açıldı. Kaptanpaşa Mahallesi Ceylan Sokak’ta inşa edilen mahalle bahçesinin açılışı, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız mahalle sakinleri ve çocuklarla birlikte yaptı. Açılışın ardından mahallede yeni doğan çocuklar adına bahçeye zeytin ağacı fidanı dikildi. Bölgeye yeni bir ivme kazandıracak olan mahalle bahçesi; Basketbol sahası, Fitness grubu, çocuk oyun alanı, yeşil alan ve dinlenme alanıyla vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak.

OKMEYDANI VE FETİHTEPE’DE DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK

Mahalle bahçesinin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Biz göreve gelirken dedik ki daha yeşil, güvenli ve huzurlu bir Beyoğlu. Çocuklarımızın kitap okuyacağı kütüphaneler, okullar ve bu tür bahçelerde oynasınlar diye Beyoğlu’nda adım adım bunları gerçekleştiriyoruz. Şehri daha yeşil ve güvenli yapmak amacıyla Okmeydanı ve Fetihtepe’de kentsel dönüşümü de başlattık” dedi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.